Rahsia Ecover

Rahsia Ecover - rahsiaecover.blogspot.com.

Kontrak Perjanjian

Rahsia Kontrak Perjanjian - kontrakperjanjian.blogspot.com.

Minisite Dengan Blogspot

Minisite Dengan Blogspot - minisitedengan.blogspot.my.

Rahsia Sebutharga

Rahsia Sebutharga - RahsiaSebutharga.blogspot.com.

Rahsia Sifu Jualan

Rahsia Sifu Jualan - Tips Efektif Melariskan Jualan Tanpa Pening-Pening.

23/08/2019

Buku : Sunan Cinta Nan Sakti

Salam,

 Buku terakhir dalam trilogi novel Laksamana Sunan.

Kiranya buku flasback untuk kisah saifudin. Buku ni saya survey dekat online memang dah takde begitu juga di kedai-kedai buku termasuk dekat jalan TAR dah sold out. Nasib baik masih ada lagi jual dekat RAMFC Store. So order online pakai whatsapp je.

 Penghantaran hanya dibuat pada hari khamis. harga RM 30 tambah dengan kos delivery RM 10. Semalam diaorang pos. Hari ni dah sampai. Memang terbaik RAMFC.

Bonus untuk order dengan RAMFC Store akan dapat tandatangan Penulis Ramlee Awang Murshid.

Dah dua bulan saya duk cuba habiskan koleksi laksamana sunan ni. Sampai sepertiga malam untuk khatam novel ni.

Pembelian dalam bentuk ebook di Emall (boleh download dekat playstore) oleh karangkraf pun ada jugak. .

Sekarang saya tengah habiskan buku terakhir Sunan Cinta Nan Sakti . Tak menyesal untuk dijadikan koleksi. Dia punya tebal tak hingat.

Bosan-bosan boleh repeat lagi..hehehe.

 Wassalam.


11/08/2019

Selamat Hari Raya Aidil Adha 2019

Salam.

Kepada seluruh pembaca blog risiyusoff.com.

Saya mengambil kesempatan mengucapkan selamat hari raya Aidil Adha.

Jangan lupa menelefon ibu bapa jika yang masih ada dan tidak pulang ke kampung.

Mohon keampunan mereka berdua.

Wassalam.

Bertapa Dengan Ramlee Awang Murshid

Salam.

Sejak 2 minggu lepas jiwa dihantui dengan buku Ramlee Awang Murshid.

Semestinya trilogi Laksamana Sunan. Ye saya ketinggalan kebelakang.

Baru-baru ini berpeluang melihat komen daripada pembaca. Dan terus melekat untuk habiskan trologi laksamana Sunan.

Dimulai dengan buku Sunan Musafir .

Tak rugi membaca buku ini. Terasa bagai membentuk jati diri dan rasa sebagai satu buku dakwah yang wajib bangsa Melayu baca.

Hadiahkan kepada anak-anak muda.

Wassalam

13/06/2019

Azizi Ali Buat Jualan Murah

Salam.

Pergh! Malam ni nasib baik terbuka hati nak lihat Twitter.

Rupanya Azizi Ali sedang buat promosi buku. Harga Serendah 5 hingga 15 hinggit. Berakhir 20 Jun 2019.

Apalagi malam ni saja saya order 12 buku. Damage seratus lebih jugak lah ..termasuk kos delivery sebab berat buku 3.35 kg. Hehehe.

Kebanyakkan buku kalo beli dekat luar tanpa promosi memang termenung je lah.

Korang boleh riki dekat laman web bookplanet.com.my.

Wassalam

08/06/2019

Jeff Bezos - Stop looking at our stock price this quater

Jeff Bezos - "Stop looking at our stock price this quarter".
.
During raya, I stumbled upon an interview with Jeff Bezos. I felt it was one of the best interviews I’ve seem in a long time so thought I share this with you guys. Some lessons from the wealthiest person in the world today :
.
1. Amazon didnt make money until after 9 years in business. Today, after more than 25 years, its one the most valuable companies in the world, adn reached USD1Tril market cap. And Jeff Bezos, became the wealthiest person in the world.
.
2.Amazon keep reinvesting its profits back inits business so that it has larger competitive advantage. Today, they are one of the most profitbale companies in the world.
.
3. He said he had plenty of good luck in the last 25 years in business.
.
4. In one quarter, their shares went up by 30% in just 90 days. Bezos’s response? “The result of this quarter, is coming from the cake we bake 3 years ago. And today, we are baking and preparing for another great quarter but in year 2022. “
.
5. Bobby Axelrod n Bezos - "While We keep an eye for this quarter but the other eye must look at next year, or 5 years ahead. The great never sacrifice the IMPORTANT, for what is URGENT but not necessarily important. "
.
.
The insights for me and how do I apply this in my life, are as per the following  :
.
1. Many people often look for short term results, and not willing to loose 5-10 years first. Bezos was willing to sacrifice 5-10 years so that he gains a massive advantage that will now give him a 50 year advantage. I was riding on a scooter, for the first 7 years of investing, and had over RM5k monthly passive income. I reinvested all my profits to buy more. Even today.
.
2. Many people get comfortable. 10 years ago most retailers like Macy, Best Buy and even Walmart scoffed at Amazon’s decision to  sell anything and everything. Today, they are either no longer growing at their normal pace or dying. They fail to reinvent when they had advantage 10 years ago.
.
3.People think Bezos got lucky. But he is in this business for 25 years, and sure while some element of luck exists, he was prepare to ride the luck when it came. He was IN THE GAME to benefit from that luck. Its the same with properties too. People often say we got lucky because of property bull runs, but they dont realized that a property bull run, can be created, and predictably engineered. We are in the game and if we dont get lucky, we have RM3 to RM5Mil. But if we are lucky,  we would end up with RM8 to RM10Mil. Unlucky means RM3Mil, and lucky means we make RM8Mil. Not bad kan?
.
4. Many people make decisions to move jobs today largely because of the pay, instead of the skill that that job can offer. I went from RM600 per month in salaries to 5-figures before 29 years old as I prioritize learning first instead of pay. Prioritize LEARN, and then you’ll earn.
.
5. Most people are happy to make RM50k to100k from property investments, and happy to cash that out today barely 5 years after investing. Which is sad considering its not difficult to make RM1Mil per property if they buy the right property and apply the right strategies.
.
.
So guys, I attribute Bezos success ignore and make short term sacrifices to gain serious long term advantages. While many only look on what can they gain today and tomorrow or this quarter, he thinks 3-5-10 years ahead. Thanks to this thought process, he runs one the the most valuable companies in the world , and became the richest person as a result.
.
So the next time you move jobs, or making a business decision, or making any investment decision, ask yourself this super important question —>  Is this decision will only be good for 1 quarter or 1 year, or is this decision will do well for the next 10 years ?
.
p/s : Let me know whats your biggest learning from this post please (Y)

- CnP Faizul Ridzuan

01/06/2019

Cara CEO D'Herbs buat marketing

Salam

"Untuk kos iklan semua.. Saya peruntukkan RM15 hingga RM18 juta setahun." Dato' Aliff Syukri (Pengasas D' Herbs)

Dato' Aliff Syukri (Pengasas syarikat D'Herbs) berkongsi tentang satu daripada strategi pemasaran syarikatnya peringkat awal.

1 - Beliau melakukan bengkel kecantikan hampir di seluruh negeri.

(Ini dikongsikan dalam video inspirasi permulaan bisnes jenama D'Herbs)

2 - Bukan sahaja tujuannya untuk memperoleh ramai pelanggan, dalam masa sama membina keyakinan orang lain terhadap jenama syarikatnya.

3 - Kaedah mengadakan majlis ilmu adalah satu daripada cara untuk mendapatkan ramai pelanggan dan meningkatkan jenama bisnes.

4 - Ia adalah kaedah yang ringkas, rendah kos dan modal yang paling penting adalah modal ilmu.

5 - 4 Jenis majlis ilmu yang lumayan. Majlis ilmu terbahagi kepada beberapa kategori seperti:

+ Seminar.

+Bengkel (Workshop).

+ Personal coaching.

+ Group coaching.

6 - Ia adalah satu model marketing yang mengizinkan kita untuk mencipta satu lagi saluran paip duit untuk bisnes.

7- Ada beberapa syarikat yang bijak mengoptimasikan majlis ilmu sebagai teknik marketing. Dalam masa sama, membina portfolio dan profail syarikat.

CnP

23/05/2019

Buku 4 Turbo Copywriting Tulisan Najib Assadok

Salam.

Lama x masyuk payment ebook kontrak perjanjian.

Alhamdulillah ebook yang ditulis pada tahun 2010  sampai sekarang masih menjana income.

Kalo berminat anda boleh dapatkan di kontrakperjanjian.blogspot.com.

Petang tu ada satu payment masuk..dapatla guna duit tu untuk beli buku Najib Assadok, 4 Turbo Copywriting.
Harga RM 40 termasuk kos penghantaran.

Dah lama nak beli buku ni. Arini buku sampai dipangkuan dihantar oleh easyparcel.

Sekarang kena cari masa untuk digest buku berkenaan.

Wassalam

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff