Rahsia Ecover

Rahsia Ecover - rahsiaecover.blogspot.com.

Kontrak Perjanjian

Rahsia Kontrak Perjanjian - kontrakperjanjian.blogspot.com.

Minisite Dengan Blogspot

Minisite Dengan Blogspot - minisitedengan.blogspot.my.

Rahsia Sebutharga

Rahsia Sebutharga - RahsiaSebutharga.blogspot.com.

Rahsia Sifu Jualan

Rahsia Sifu Jualan - Tips Efektif Melariskan Jualan Tanpa Pening-Pening.

16/11/2017

Mentimun Lawan Durian

Salam.

Tergolek pun cedera digolek pun cedera.

Luahan seorang sahabat..yang meetingnya terlalu lama.

Dari jam 9 pagi hingga 2.30 petang.

Gara-gara durian yang berlagak..yang tak reti nak merendah diri.

Kita yang tergolek terpaksa jadi pak turut.

Kalo tak diturut termenung hutang dan makan pakai anak..biarlah berlakon dalam pekerjaan

Buat fake senyuman untuk gembirakan hati durian

Menikam member lain untuk lepaskan tekuk sendiri...tanpa memaling keliling jika ada tenguk yang terluka.

Kipas lipas , taruk aircond lagi dekat durian..mintak2 durian suka dengan mentimun.

Jangan-jangan...sekali buat tahit..selamanya bekerjan dicop najis.

Hadap jela..demi sesuap nasi...demi anak2?..sanggup berkorban diri kena maki dan diherdik..

Pendek kata nak freedom jadi bos sendri.

Kemampuan diri entah kemana.

Hadap je la...mentimun dengan durian tak kan menang.

#duriansilameninggal

Wassalam

Bahana Politik Pejabat

Salam.

Bila agama tidak dijadikan cara hidup.

Bila memisahkan aktiviti pejabat dengan nilai-nilai agama.

Natijahnya lahirlah amalan politik pejabat...bukan sahaja istana zaman dahulu yang hebat dengan politik..seperti cerita-cerita korea.

Alam politik pejabat dalam kaum Melayu juga cukup hebat.

Aku sudah lama berhati-hati dengan Melayu..melayu tikam melayu..aku pernah kena tikam dengan melayu.

Melebur puluhan ribu duit aku...

Nak cari melayu yang ikhlas yang tidak kemaruk dengan kapitalis cukup payah tapi ada.

Kapitalis yang gila kuasa, kebendaan dan memuja celebriti.

Selalunya mereka yang berpangkat rendah dan staff bawahan yang rendah egonya dan menunduk ke bumi.

Serta ikhlas dalam bersosial.

Dunia kapitalis yang tidak pernah hilang
Walaupun memakan ribuan tahun.

Sembangb aku dengan sorang kawan..diwaktu hujan begini di putrajaya.

Wassalam.

15/11/2017

Kenapa Kita Tak Layak Piala Asia

Salam.

Dah bercampur aduk blog aku ni..dah macam rojak..hehehe.

Kenapa Malaysia kalah dengan Korea Utara.

Mengikut pandangan aku la..masing-masing berhak menyuarakan pandangan.

Walaupun aku main bola xde la sampai peringkat  daerah.

Pertamanya:-

1. Disiplin
Sudah diketahui umum...Disiplin korea utara adalah ala-ala tentera...berbanding dengan player Malaysia... Ala kalah pun xpe. Mereka bermain untuk negara.

2. Pemain.
Kita kekurangan pemain yang talented..asyik rolling pemain yang sama..pemain yang sama tewas...orang kata kalo tewas kali pertama dan kedua ok lagi..tetapi kalo dah kali ketiga orang yang sama tewas...itu kurang cerdik namanya.

Jangan duduk tukar pengurus pasukan. Cuba sekali-sekala tukar pemain .

Rakyat Malaysia 32.2 juta orang beb..hehehe.

Tapi satu lagi..pasti buat hati korang lega.

Itali pun xlayak ke piala dunia.. Selepas 60 tahun.

Malaysia setakat piala Malaysia je la ..tu pun dah berbangga sakan.

Wassalam.

14/11/2017

Rahsia Copywriting : #1 Mindset Copywriter

Salam.

Ingat, jika anda ingin menjual sesuatu,  semua tentang pelanggan anda bukan tentang anda.

Penting untuk mengetahui bagaimana anda memahami pelanggan anda. Apa yang mereka beli dan apa yang mereka inginkan.

LATIHAN

Tidak ada yang peduli dengan Anda, mereka hanya peduli pada diri mereka sendiri.

Masukan kata-kata tersebut ke otak anda dan bahkan kalau perlu jerit dengan kuat sampai terkeluar anak tegak anda, sebelum anda menulis sebuah copywriting.

NOTE:

1. Subjek favorit setiap orang adalah dirinya sendiri, ceritakan tentang apa untungnya bagi mereka.

2. Jangan langsung membicarakan diri anda sendiri, kecuali jika mereka sudah mengenal Anda.

3. Fokus pada apa yang akan MEREKA inginkan. Fokus pada apa yang MEREKA rasakan setelah membeli.

Fokus pada benefit apa yang MEREKA inginkan setelah membeli produk Anda.
Contoh yang salah:

"Kami adalah sebuah syarikat pengiklanan yang ditubuhkan pada tahun 2007, kami koited untuk memuaskan keperluan pelanggan kami. Dimana kami pakar dalam bidang rekaan grafik dan mempunyai pengalaman selama 15 tahun.”

Contoh di atas hanya fokus  mengenai syarikat, tidak fokus pada apa yang pelanggan inginkan.

Contoh yang bagus:

"Jika anda memerlukan rekaan grafik yang profesional untuk promosi produk anda, kami akan membantu membuatnya dalam tempoh 24 jam atau kurang.Hubungi kami sekarang."

Pemasar Informasi : Jutawan Informasi

Salam.

Anda pernah dengar cerita mengenai John Reese.

Cerita penuh inspirasi bagaimana beliau menjadi jutawan dalam masa 24 jam dengan menjual produk informasi Traffic Secrets.

Oh ye! Ianya dilakukan tanpa menggunakan sistem affiliate.

Menjadi kaya tidaklah mustahil dengan menjual produk informasi.

Tetapi John Reese pemasar informasi luar negara..produk pun dalam bahasa inggeris ...pasaran adalah global..pembeli boleh datang dari pelbagai pelusuk dunia.

Ada yang berkata sebegitu..

Ternyata anda silap..pasaran Malaysia pun tidak kurang hebatnya..walaupun produk informasi yang dihasilkan adalah dalam bahasa Melayu.

Permintaan tetap ada.

Anda pernah dengar mengenai produk daripada Tim Kerjaya yang mampu menjual produk sehingga RM 300 ribu tahun ini dengan produk Tips PTD.

Ianya sekadar secebis kisah yang boleh dijadikan motivasi buat anda.

Kisah tersebut boleh dipecahkan..rekod John Reese dikatakan telah dipintas oleh Frank Kern salah seorang sahabat pemasar informasi John Reese.

Anda pula bagaimana..

Beranikah anda memecahkan rekod Tim Kerjaya.

Wassalam.

Petikan buku pemasarinformasi.blogspot.com

12/11/2017

Jangan Bandingkan Wetland Dengan Petrosains

Salam..

Weekend tak tau nak pergi mana..

Cuba pergi wetland putrajaya.

Sebulan yang lalu aku dah pergi petrosains ... Masuk tengahari sampai maghrib baru keluar..yang seronoknya adalah anak2...dapat main game.

Tapi wetland lain pula ceritanya...aktiviti fizikal dan pengetahuan mengenai alam adalah seimbang.

Semalam aku riki wetland dah lewat. Sebab tunggu wife balik kerja baru boleh gerak..kul 4 baru sampaib wetland. Itu pun sebab sesat sebab aku exit taman wetland rekreasi air.jauh pula aku u turn..

Kalo korang nak pergi aku nasihat pergi awal tengahari..banyak masa korang boleh teroka..kalo bawak anak lagi la.

Jangan risau surau disediakan...

Dekat Taman Rekreasi korang boleh naik basikal, kayak atau bogie car.

Disebabkan aku bawak anak2 so proceed tengok pameran je la.

Dekat bangunan penghayatan alam...macam2 korang boleh sedut ilmu.

Aku layan sekilas je.m.sebab nakn layan anak-anak lagi

Ada tiga floor untuk korang pusing2.

Malangnya bahagian underground cineplex x ada show yang ditayangkan.

Mungkin sebab tu ..diaorang x kenakan tiket..tempoh tertentu nanti akan dikenakan tiket kot.

Pukul 5.30 aku riki pulakn menara pandang jauh..gayat jugak la..rasa goyang sekejap kepala lutut..kalo pergi situ xnaik menara tu..memang xlengkap tour korang.

Tapi kena jaga-jaga kalo rasa mcm nk ujan..xboleh naik..takut petir sambar menara..xpasal-pasal korang pun rentung sekali..hehehe.

Ohye...kat level atas sekali..beware sebab ada lebih buat sarang kat lantai...kat area belah kanan.diaorang lupa kot nak menage tempat tu.

Aku tak detailkan sangat pasal ruang pameran...sebab aku pun x sempat nak mentelaah lama2. So korang bolehla pergi baca.

Mungkin next time aku nak pergi ..naik kayak pulak

Wassalamm.

10/11/2017

Rahsia Trafik : Produk Apa Yang Laris Dijual

Salam.

Sebelum anda membazir masa..mempelajari ilmu menarik trafik atau ilmu menarik hujan daripada langit sekali pun...jika produk anda tidak layak dijual..maka anda membuat sesuatu yang sia-sia.

Saya menganggap anda telah mempunyai produk yang diperlukan dan boleh menyelesaikan masalah ramai orang.

Kerana walau sehebat mana pun ilmu menarik trafik yang anda miliki tanpa penghasilan daripada trafik iaitu untuk menjana wang.

Maka anda perlu mendapatkan semula refund anda daripada saya.

Bagaimana untuk mencari produk atau perkhidmatan untuk dijual.

Dalam satu program Malaysia Social Media Week yang diadakan pada 8.11.2017 seorang speaker iaitu Shane Dallas yang merupakan pengasas kepada The Travel Camel berkata

"Dont find your niche,but find your voice"

Maknanya jangan cari produk tetapi cari minat dan jadi pakar tentangnya.

Wassalam.

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff