Rahsia Ecover

Rahsia Ecover - rahsiaecover.blogspot.com.

Kontrak Perjanjian

Rahsia Kontrak Perjanjian - kontrakperjanjian.blogspot.com.

Minisite Dengan Blogspot

Minisite Dengan Blogspot - minisitedengan.blogspot.my.

Rahsia Sebutharga

Rahsia Sebutharga - RahsiaSebutharga.blogspot.com.

Rahsia Sifu Jualan

Rahsia Sifu Jualan - Tips Efektif Melariskan Jualan Tanpa Pening-Pening.

20/11/2017

RRS : Tawarkan Kelebihan Menjadi Stokis

Salam.

Untuk dapatkan stokis yang banyak anda wajib tawarkan kelebihan yang akan diperoleh oleh stokis anda.

Ianya mesti dilakukan.

Contoh yang anda boleh gunakan adalah seperti di bawah.

10 UNTUNG BISNES STOKIS
========================

1) Dapat untung runcit up to 100%

2) Dapat bonus bulanan 3-4 angka

3) Marketing tools disediakan

4) Cara berbisnes diguide sendiri oleh Founder.

5) Dapat pahala sebab tolong selesaikan masalah orang (inshaAllah)

6) 100% gerenti restock dalam masa tak sampai sebulan hehe

7) Ilmu bisnes dan ilmu kehidupan percuma setiap hari dalam group exclusive wasep

8. Dapat berkenalan dengan ramai orang +ve, ada orang utara, selatan, sabah, sarawak, singapura, brunei dan etc

9) Dapat ketahui kisah kejayaan mereka yang dah mencapai side income 4 angka sebulan

10) Dapat kenal founder produk dengan lebih dekat.

Wassalam.

Petikan buku Rahsia Rekrut Stokis.

RRS : Tawarkan Kelebihan Menjadi Stokis

Salam.

Untuk dapatkan stokis yang banyak anda wajib tawarkan kelebihan yang akan diperoleh oleh stokis anda.

Ianya mesti dilakukan.

Contoh yang anda boleh gunakan adalah seperti di bawah.

10 UNTUNG BISNES STOKIS
========================

1) Dapat untung runcit up to 100%

2) Dapat bonus bulanan 3-4 angka

3) Marketing tools disediakan

4) Cara berbisnes diguide sendiri oleh Founder.

5) Dapat pahala sebab tolong selesaikan masalah orang (inshaAllah)

6) 100% gerenti restock dalam masa tak sampai sebulan hehe

7) Ilmu bisnes dan ilmu kehidupan percuma setiap hari dalam group exclusive wasep

8. Dapat berkenalan dengan ramai orang +ve, ada orang utara, selatan, sabah, sarawak, singapura, brunei dan etc

9) Dapat ketahui kisah kejayaan mereka yang dah mencapai side income 4 angka sebulan

10) Dapat kenal founder produk dengan lebih dekat.

Wassalam.

Petikan buku Rahsia Rekrut Stokis.

Graduan Jangan Jadi Usahawan

Salam.

Masa aku belajar dulu...aku xde la diajar untuk jadi usahawan.

Pensyarah-pensyarah yang ada pun x ajar macam mana nak jadi usahawan.

Kecuali seorang pensyarah En Mustapha Man yang mengusahakan cafe internet di asrama kediaman pelajar.

Pelajar yang ingin mencetak asignment akan ke cafe berkenaan.

Pekerja pun terdiri daripada para pelajar yang direkrut dan boleh dibayar murah.

Kemudian aku buat part time busines mencetak buku teks atau buku nota.

Bila pensyarah tanya siapa yang nak jadi tukang fotokopi aku akan volunteer.

Dan aku akan hantar ke kedai fotokopi di Pandan Indah.

Kedai tu masih ada sehingga sekarang.

Jadi dapatlah menjana sedikit pendapatan untuk aku.

99% graduan akan bekerja makan gaji menurut satu bancian.

Aku pun mempunyai pandangan yang sama...lepas konvo cari kerja dengan menghantar banyak resume kepada banyak company.

Sekali tu aku pernah hantar kepada 10 company dalam satu masa.

Yang panggil datang interview hanya dua.

Dan aku dapat job bekerja pada interview yang kedua..sebagai sofware developer di sebuah syarikat di Kepong.

Abis cerita aku sebagai graduan.

Kemudian aku tertarik dengan blog saifulsham.com.

Blog ni kalo aku tak surf setiap hari memang tak sah.

Blog dua orang anak muda ini menjadi turning point aku untuk aktif membina perniagaan di internet dengan menjual produk informasi dan juga berasaskan kesihatan.

Sehingga sekarang aku masih melakukan secara part time.

Kepada graduan...jika anda bermimpi untuk menjadi usahawan.

Sila mulakan daripada di pusat pengajian lagi..jangan bercadang-cadang bermula apabila anda sudah graduan.

Kebanyakkan bisnes yang berjaya bermula semasa pemiliknya masih belajar.

Lihat pengasas facebook dan microsoft.

Anda perlu tahu ..untuk jadi usahawan adalah begitu mudah..tetapi untuk konsisten adalah satu cabaran.

Selamat berjaya untuk anda.

Wassalam

19/11/2017

Case Study : Salah Peti Sebutharga

Salam.

Minggu lepas..

Seorang sahabat menceritakan bagaimana beliau gagal memenangi sebutharga hanya kerana tersilap memasukkan dokumen ke dalam peti sebutharga yang lain.

Padahal hanya dua syarikat yang masuk. Apabila beliau tersilap masukan kedalam peti maka..hanya satu syarikat sahaja yang dinilai.

Dan syarikat berkenaan gagal memenangi sebutharga kerana tidak mematuhi spesifikasi yang telah ditetapkan.

Maka kemungkinan besar syarikat beliau akan memenanginya sekiranya ianya dinilai.

Kedengaran memang agak kelakar.

Tetapi itula hakikatnya..dan sebutharga tersebut telah dibatalkan dan diiklankan semula.

Wassalam.

18/11/2017

Rahsia Bisnes Kecil

Salam.

Arini aku teruja mengenai perniagaan bisnes kecil...aku layan beberapa video youtube daripada jack ma hinggalah speaker mat salleh mana pun aku x kenal.

Malangnya video melayu mengenai SMALL BUSINESS amat kurang. Tapi

Bisnes yang dikatakan :-
1. Kurang risiko.

Maknanya hati tidak perlu nak gundah gulana.

2. Kurang modal

Tak perlu berhutang dengan bank atau orang rumah. Terus boleh buat guna sumber sedia ada.

3. Tak sakit kepala tidak perlu nak stress dengan perniagaan.

Tertekan dengan pekerja yang x bermotivasi dan setiap bulan perlu bayar gaji mereka.

Atau bayar kos overhead pejabat yang tinggi...spt k

4. Banyak masa terluang.
Bisnes yang tidak perlu mengikut model bisnes cara lama kena keluar ke hulu ke hilir jaja produk...atau

9 jam setiap hari duduk di dalam kedai.

5. Paling penting untung dapat tampung bayar hutang dan makan minum that all.

Wassalam.

Mesti Mahir Dalam Kerja Sebelum Menikmati Hidup

Salam.

Tajuk post diatas adalah petikan movie " Days Of Thunder" lakonan Tom Cruise.

Seorang pelumba kereta yang membuat comeback selepas insiden perlumbaan kereta.

Positifnya untuk anda iaitu anda kena mahir dalam sesuatu untuk direspek oleh orang lain.

Bila anda mahir dan mempunyai kepakaran baharulah banyak rezeki yang datang.

Dunia sekarang memegang prinsip siapa cepat dia dapat.sejak dibangku sekolah lagi..itu taklimat semasa aku hadir ujian saringan tahun satu anak aku.

Prinsip biar lambat asal selamat tidak boleh diguna pakai.

Semuanya berpaksikan kepada kebendaan.

Wassalam.

16/11/2017

Mentimun Lawan Durian

Salam.

Tergolek pun cedera digolek pun cedera.

Luahan seorang sahabat..yang meetingnya terlalu lama.

Dari jam 9 pagi hingga 2.30 petang.

Gara-gara durian yang berlagak..yang tak reti nak merendah diri.

Kita yang tergolek terpaksa jadi pak turut.

Kalo tak diturut termenung hutang dan makan pakai anak..biarlah berlakon dalam pekerjaan

Buat fake senyuman untuk gembirakan hati durian

Menikam member lain untuk lepaskan tekuk sendiri...tanpa memaling keliling jika ada tenguk yang terluka.

Kipas lipas , taruk aircond lagi dekat durian..mintak2 durian suka dengan mentimun.

Jangan-jangan...sekali buat tahit..selamanya bekerjan dicop najis.

Hadap jela..demi sesuap nasi...demi anak2?..sanggup berkorban diri kena maki dan diherdik..

Pendek kata nak freedom jadi bos sendri.

Kemampuan diri entah kemana.

Hadap je la...mentimun dengan durian tak kan menang.

#duriansilameninggal

Wassalam

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff