12/07/2013

Sahur ala kadar

Salam,

Bersahur ala kadar bila tidak tahu nak makan apa. Masa saya kecik dulu mak selalu masakan ayam goreng yang mana merupakan ayam kampung yang ditangkap sebelah petang.

Sebahagian akan dimakan semasa berbuka dan sebahagian lagi akan digoreng semasa bersahur. kerana adik saya agak sukar untuk bangkit daripada tido.

Apabila terbau ayam goreng mereka akan segera bangun kerana ianya akan memecahkan rasa air liur mereka hehehehe.. Semalam ayam goreng takder . so untuk pecahkan rasa air liur ini sahaja yang dimakan iaitu telur masin, ulam-ulam yang dicelur dicicah dengan budu . dah cukup untuk sahur . Alhamdulilah.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff