19/09/2013

Bowling Sukan Berhantu Warga MaTiC

Sukan Tradisi Kembali Lagi.


Satu kajian secara random buat pencabar utama, bagi nama yang tak disenaraikan faham-faham je la . .heheheh


Pencabar terdekat yang boleh dikategorikan bakal juara keseluruhan adalah antara budin dengan anis. . Anis konsisten mungkin sebab lengan dia besar body builder katakan. Balingan kuat , bising pin apabila jatuh. juara tahun lepas. Mungkin tahun nie dia lagi. manakala budin tahun lepas ada peningkatan tahun ni kalo dia konsisten boleh pergi jauh . Budin kalah juara keseluruhan tapi menang jatuhan pin terbanyak . aku heran garu kepala. selalunya kalo menang pin terbanyak .. confirm menang keseluruhan.


Anis juga menang untuk strike terbanyak.


Hame semangat ada tapi macam tahun lepas firts game dan second game okay .. bila masuk ending hancur . mungkin ada gangguan daripada ahli pasukan. kalo dia maintain game ketiga dan keempat mungkin dia boleh jadi juara tahun lepas.


Zuhairi, pada gaya memang boleh menang .. gaya je la sebab dia memang pelakon pun . balingan dia cukup kuat . guna bola size 10 . kekadang dia guna bola yang lebih berat. tenaga dia memang berlebihan. kalo balingan konsisten dgn 4 game mngkin dia boleh menang.


Along pun sama . tahun lepas second game dia hampir 200 mata. tapi x konsisten. sejak 2 tahun acara ni dimainkan mana pernah peserta catat markah 200 untuk satu game. Along x konsisten. perlu banyak buat pair.


Jazmi , selalu training dengan dia. strike boleh buat banyak . tapi selalu nak main skil . itu yang masuk longkang. kalo dia main betul mungkin boleh menang. cuma perlu fokus.


Yus pun sama dengan khairy .. perlu konsisten dan kekal fokus kalo nak markah yang banyak .Yus boleh pergi jauh , sebab tahun lepas satu team dengan dia. game ke3 nampak dah goyang . cuma kena fokus. Tapi khairy tahun nie mungkin lebih baik. balingan okay , cuma jangan hilang tumpuan. . Razi performance tak nampak. tapi pernah main futsal sekali .. stamina nampak power . balingan mungkin kuat kot. din puasa... entahla baling bola main-main kot. mungkin dia sorok skil dia kot. time sembang kencang giler. hahahahaha .


Nizam balingan okay . tapi x konsisten, darren tham pun sama. syamil aku tak tau lagi performance dia. Syuib mungkin diaorang ni secret weapon . Edil pun sama tak konsisten . Azrul pun aku rasa okay. tengok pada lengan boleh tahan.


Yang perempuan , tahun lepas pn haslina ada. itu yang liza xder peluang nak menang. tapi mungkin tahun ni peluang dia , dia xder pencabar utama yang ada mungkin mira je pencabar dia. aku pernah tengok mira main. Tengokla je lengan liza tu . bini tentera beb!! hahaha. cc ruffaiza mungkin tempat kedua atau ketiga. emma tahun lepas pregnant tak main. balingan xtau macam mana. kak noriza no komen . mc muka baru dalam suakn nie . nampak pada lengok badan .. balingan mungkin okay kot.

Jasmin pregnant 3 bulan.. kalo dia tak pregnant mungkin boleh mengatasi liza. Tapi dia boleh baling 2 game je .. game 3 tangan dia mungkin dah kebas. itu belum lagi game ke 4. dia mungkin tarik diri kot.. hehehehehe. ramalan aku je.


kaum TA tak ramai yang menyerlah .. cuma fadly dengan seri . tapi depa suam-suam kuku.


Apa-apa pun semua orang excited dengan sukan tahunan yang diadakan hanya sekali setahun. semoga ianya mengeratkan hubungan antara warga matic dan menghilangkan sifat dengki dan iri hati antara satu sama lain. sumber www.risiyusoff.com


wassalam.














0 comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff