02/10/2013

Cara Warren Buffett Pilih Pekerja

Salam,

Sape x kenal Warren Buffett, ceo Berkshire Hathaway antara pelabur saham yang terkenal di antero dunia. Banyak jugak buku-buku yang dikarang beliau berkaitan pelaburan.

Pernah menjadi orang paling kaya di muka bumi sebelum dipotong oleh Bill Gates kemudian di potong pula oleh tailong syarikat komunikasi mexico Carlos Slim Helu. Sekarang Warren Buffet nombor 3 terkaya di dunia. Nombor 1 Carlos Slime Helu.

Tapi kali ni aku cuma nak cakap bagaimana dia pilih pekerja untuk syarikat beliau yang banyak.

Korang boleh tengok kat gambar dibawah dan cuba fikir anak buah korang ada x ciri-ciri yang diperlukan oleh Warren Buffett.

Renung-renungkan dan selamat beramal.

Wassalam.
Warren Buffett

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff