18/01/2014

Sebelum Masuk Pagar Sekolah

Salam,

Pepagi lagi tugas utama aku hantar miqdad ke little caliph.

Merempit melalui bukit ampang..

Pemandangan waktu pagi ketika melalui bukit ampang memang cantik dan mendamaikan.

Waktu hujung minggu atau public holiday memang banyak kereta yang parking di kaki lima jalan..sesak la aku tengok..

Yang kereta "rosak" pun aku tengok banyak tersadai kat situ.

Sampai je di depan sekolah little caliph..miqdad akan baring atas sit motor...sambil tengok langit.

"Ayah nak makan awan", kata miqdad sambil baring atas sit.

Kadang2 buah manga ..terdapat sepohon pokok manga berhampiran tempat aku parking moto.

Aku pun layan je la..berlakon ambik segumpal awan atau manga..suap kat mulut dia..

Macam tu la rutin aku..hari2 anta dia ke sekolah sebelum dia melangkah masuk pagar sekolah.

Wassalam.

0 comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff