06/01/2014

Sesi Persekolahan Bermula

Salam,

"Ayah, xnak pergi sekolah nak pergi umah mak pah je", bagitau miqdad semalam.

Sementara humaira siapkan Kelengkapan untuk sesi persekolahan miqdad di little caliph untuk tahun kedua..

"Dah sebulan bercuti , abang kena pergi sekolah la pulak" balas aku sambil mata aku duk tengok citer korea 'officer of the year' di TV9.

"Sekolah cuti lagi, sekolah tutup ayah", miqdad berumur 5 tahun masih mahu berhujah dengan aku lagi...

"Okay , esok kita pergi umah mak pah...kalo mak pah kata abang kena pergi sekolah...maknanya abang miqdad kena ikut ayah pergi sekolah"., aku cuba mematahkan hujah miqdad tanpa menyakitkan hati dia..

So pagi tu...aku mandikan dia dengan air suam..siapkan baju dan seluar..pakai minyak rambut dan bedak sikit...

Bukak pintu...terus dia lari pergi umah makpah...xnak pergi sekolah..

Kat umah mak pah...mak pah xbagi masuk...kena pergi sekolah..air mata dia dah merembes keluar...nampak sedih je..heeeee

Jadinye pagi tu...aku merempit hantar dia ke sekolah...

Kat sekolah little caliph ramai ibu bapa yang hantar anak masing2...

Ada jugak yang mengalirkan air mata....

Miqdad masih menangis atas moto...aku dukung bawak masuk...lepak sekejap sampai dia stabil dan kemudian teacher dia datang ambik dukung...aduhai...bertuah betul dapat dukung dengan teacher untuk bawak ke kelas...okay pulak tu.

Aku apa lagi..ambik kesempatan cergas ke tempat kerja...memang merah la punch card aku pada pagi yang tenang itu.

Wassalam.

0 comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff