07/03/2014

Kereta Tersenguk-Senguk

Salam,

Sudah beberapa bulan humaira bawak kereta tersenguk-senguk...

Just imagine naik bukit ampang tiap2 pagi untuk pergi kerja...

Kereta pulak tersenguk-senguk macam tak lepas minyak...

Masuk gear 2 dah mintak gear 3...jarak pendek je..

Aku dah tanya banyak pakar apa problem kalo keter jadi macam tu...

Taknak la kena kelentong dengan kedai kereta... pergi je kedai kira aku tau apa masalah...heeee

So kalo kereta tersenguk2 ada 2 kemungkinan iaitu penapis minyak atau spark plug...

Tetapi yang kerap  berlaku adalah disebabkan spark plug..dan aku tukar sekali dengan cable plug.

Jadi semalam total lost rm 110.00... namun puas hati sebab aku tau apa yang perlu dibaiki...heeee

Wassalam

0 comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff