Rahsia Ecover

Rahsia Ecover - rahsiaecover.blogspot.com.

Kontrak Perjanjian

Rahsia Kontrak Perjanjian - kontrakperjanjian.blogspot.com.

Minisite Dengan Blogspot

Minisite Dengan Blogspot - minisitedengan.blogspot.my.

Rahsia Sebutharga

Rahsia Sebutharga - RahsiaSebutharga.blogspot.com.

Rahsia Pengucapan Awam

Rahsia Pengucapan Awam - Gaya Sheikh Ahmed Deedat.

27/01/2015

Blogger Android

Salam,

Aku nak bercakap tentang apps blogger android..macam mana korang nak tukar akaun yahoo kepada akaun gmail. Aku ada tanya dalam group wassap kelab blogger Ben Ashaari..namun xde yang response..mungkin diaorang update blog guna PC atau laptop bukan melalui smartphone.

Sebabnya Google dah makin pandai..untuk apps blogger android korang hanya boleh guna akaun gmail sahaja..sebab smartphone korang guna akaun gmail..automatic bila buka apps blogger dia akan pilih akaun gmail..

Cara untuk solve masalah ni adalah korang kena add user pada akaun blogger yahoo..pada bahagian setting> basic..anda kena masukan alamat emel bagi blog yang gunakan akaun gmail.

Kemudian logout akaun yahoo..then buka akaun gmail..kalo belum ada..tolong create baru..then bukak email gmail untuk sahkan invitation daripada akaun yahoo tadi.

Logout akaun gmail..bukak semula akaun yahoo..pilih admin untuk user yang anda invite td bagi dapatkan full akses..

Biarkan je ada dua admin di bahagian permission..jangan dibuang akaun yahoo untuk pastikan gambar2 yang kita upload sebelum ini tidak hilang..

Sekarang kita ada dua akaun yang boleh digunakan untuk post entri blog.

Bukak semula akaun blogger gmail..Dan pastikan blog yang terdapat dalam akaun yahoo..berada juga di dalam akaun gmail.

Akhir sekali ..bukak apps blogger android melalui smartphone...pilih akaun gmail..senarai blog akan tertera jika anda lakukan dengan betul.

Wassalam

Kuda Busuk Titiwangsa

Salam,

Cuti hujung minggu xtau nak buat apa...
So ajak wife kuar jalan-jalan makan angin...

Anak-anak pun xde la terperuk kat rumah..lama-lama naik berkulat..hehehe

Tengahari ahad tu aku plan nak pergi naik kuda dekat tasik titiwangsa..kemudian boleh pergi taman permainan.

Lepas lunch dekat Kedai berhampiran paragon...kami bertolak ke tasik titiwangsa..ikut akleh dan exit di hadapan pusat darah negara...

Then masuk ke tasik titiwangsa..parking tepi jalan pintu masuk kadang kuda..

Aritu diaorang xbuat aktiviti menunggang untuk kanak-kanak..cuma ada aktiviti berkereta kuda..tunggang kuda satu pusingan RM 1 ringgit..kecik giler pusingan dia..aku sempat survey..

Berkereta kuda memang aku xminat..so bergambar ngan kuda je la..kat kandang kuda..miqdad gan tasnim nampak seronok sangat..sebelum kiteorang proceed ke taman permainan..ramai giler orang..

Pukul 6.15 Hujan turun lebat ...then balik umah dlm pukul 7.okla untuk anak2 dan kandang kuda semestinya busuk..hehe

Wassalam

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff