24/04/2015

Blogspot: Tips Cepat Diindeks Google

Salam.


Kita rasa dah cukup bagus ..bila setiap hari kita dapat post sesuatu di blog ..selain daripada mengejar ranking alexa..kita cukup puas bila ada yang baca posting kita dan memberikan komen.

Tapi .. pernahkah kita terfikir artikel terbaru yang kita post diindeks oleh google atau tidak ?Google Indeks Dengan Webmaster Tool
Jadi anda perlu layari webmaster tool untuk indekskan artikel anda di Google secara manual.

ps: Anda boleh juga gunakan ping-o-matic atau pingoat.

Tempoh yang diambil oleh Google untuk indekskan artikel anda terpulang kepada mereka ada dalam 5 jam dan satu hari .. ianya adalah subjektif ... hehehehe..


Wassalam

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff