14/04/2015

Internet Terapi : Unplugged Cat6

Salam.

Kebanyakkan masa kita dihabiskan dengan surfing internet..

Internet sentiasa bersama kita di dalam telefon pintar.

Di ofis pun ada internet...jadi petang tadi untuk mengelakkan aku daripada membuat keje yang sia-sia dengan menonton video di vmeo.com , vdownload.EU, animetv.com dan YouTube.

Aku cabut je cable cat6 daripada port di dinding. Puas hati aku....

Kemudian aku terfikir semula..macam mana dengan kerja-kerja yang melibatkan internet...contohnya...aku terfikir jugak..apa contohnya..

Let say..emel..aku akan setup dalam smartphone aku..so aku boleh je tengok dalam smartphone A850i aku nie.

Untuk mencari info-info penting..setahu aku..aku jarang akses surfing internet untuk cari - cari info yang berguna.

Kebanyakkan akan berakhir dengan melayari laman-laman web yang aku rasa mengotorkan kepala aku.

So ..kali ni aku akan cuba minimumkan surfing internet..dan aku akan plug in kabel cat6 bila perlu sahaja.

Wassalam

0 comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff