30/03/2016

Batman v Superman Bukan Untuk Kanak-Kanak

Salam.

Semalam aku sempat layan cerita batman lawan superman di panggung wayang yang terletak di Taman Dagang.

Orang memang x ramai..mungkin week day kot.

lepas layan tomyam di restoran Bonda aku gerak pergi layan wayang.

Dalam panggung kebanyakan penonton terdiri daripada family dan kanak-kanak. Maklum la kan.cerita superhero budak-budak la yang paling seronok.

Tapi masuk part permulaan..yang lois lane mandi dalam tab mandian dalam keadaan bogel.

Sebelah aku ada budak yang agak umur dalam 13 tahun.

Rasa macam, nak je aku tutup mata budak tu dengan tangan aku.

Ada a few lagi part ciuman antara lois lane dan superman.

Kadang-kadang dalam panggung kedengaran suara baby..confirm ada famili dalam panggung tu.

Dalam hati, pengaruh movie sebegini yang membawa masalah sosial kepada masyarakat kita sekarang.

Dari segi penceritaan memang gempak..namun aku agak kurang gemar dengan pelakon Wonder Woman iaitu Gal Gadot..seorang model yahudi dan Ka-El ?

Walaubagaimana pun keseluruhan cerita dan kesan efek aku kagum..

Wassalam.

0 comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff