17/05/2016

5 Tips Tak Kan Dibuang Dalam Masyarakat Gaya Ustaz Abdullah Khairy

Salam,

Pepagi aku selalu dengar ceramah agama..macam dah jadi rutin harian aku la pulak.

Tips daripada Ustaz Ebit Lew kalo nak jadi baik ... dengar benda baik dan tengok benda baik ...insya-Allah jadi baik.

Tadi dalam youtube sambil buat kerja ..sempat aku layan ceramah Ustaz Abdullah Khairy antara penceramah kesukaan aku .. beliau gariskan beberapa tips untuk tidak dibuang dalam masyarakat iaitu kena tahu 5 perkara.

1. Jadi Imam solat jemaah.

2. Boleh baca doa selepas solat.

3. Boleh solat jenazah.

4. Boleh baca tahlil

5. Boleh baca doa tahlil.

Insya-Allah dengan adanya tip-tip ini anda akan mudah untuk bergaul dalam masyarakat .

Wassalam.
saja-saja buat cover ebook ni

0 comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff