22/10/2016

Miss Peregrine And Peculiar Childrens

Salam.

Hadiah buat miqdad selepas bertungkus lumus study final exam...aku promise nak bawak tengok wayang.

Balik rumah aku tanya dia .. berapa markah exam ..setiap kali dia kata 100 peratus..pergh!! optimistik betul ..

So untuk tengok wayang kali ni aku riki Spectrum Ampang...kira panggung wayang yang paling dekat dengan umah aku...KLCC? next time la..x sanggup aku nak pergi sana.. 

Lepas humaira balik kerja ... anak-anak semua aku dah suruh mandi ..ingatkan sempat la layan cerita kartun Stock tayangan start pukul 5.30 pm. 

Kalo x sempat ada cerita Miss Peregrines and Peculiar Chidrens.. aku dah  survey masa tayangan dekat cinema.com.my. 

Harga tiket 13 hinggit untuk aku dan humaira dan 9 hinggit untuk Miqdad dan Tasnim.. dan Insyirah aku pangku je.

Aku sampai sana dalam pukul 6 pm. So terlepas cerita kartun.. kenala tunggu tayangan pukul 8.15 pm. 

Sementara tunggu tu ..sempat la pusing-pusing dan layan anak-anak main game kat situ ..

Keseluruhan isi cerita Miss Peregrines ni ..bagi aku ok la .. xde la bosan..sebab banyak babak yang saspen .. anak-anak pun enjoy.. diaorang kata nak repeat lagi dengan Dr Strange pulak .. So aku kata kalo lepas exam boleh .. sebagai hadiah .. dan minggu depan miqdad sambung pulak dengan exam sekolah agama.. sebelum sesi persekolahan tahun 2016 berakhir. 

Boleh la aku cari alasan nak layan Dr Strange pulak...hehehe

Wassalam. 
My Best Friend Forever
Peminat Dr Strange
Lepak luar panggung sebelum tayangan
Surau Di Tingkat 5, sementara menunggu tayangan solat maghrib dulu. 

0 comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff