10/11/2016

Berniaga Atas Dasar Taqwa

Salam..

Bila kita terlampau focus bantu orang sakit/bantu orang buat side income, kita takkan kisah pun

- berapa paket yang terjual

- berapa ribu untung kita dapat

- masa kita berhabis untuk consult customer / agent kita

- tenaga yang kita "bayar" untuk buat marketing, cod & pos barang customer yang betul-betul perlukan produk kita

Jika perniagaan dibina atas dasar "taqwa" jangan risau, Allah akan beri lebih dari apa yang kita minta

Contohnya kalau dulu kita minta kat Allah nak side income rm200 je sebulan sebab nak bagi lepas bayar bil elektrik je sebab taknak susahkan org atau nak bagi duit kat parents sebab duit gaji selalu tak cukup, jangan terkejut kalau Allah tup-tup bagi rm2000 sebulan

Team  stokis/agen/dropshipper perlu sentiasa diingatkan supaya renew niat kita buat bisnes setiap saat.

Allah tahu niat kita, jaga-jaga hehe

- Risi Yusoff®

0 comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff