Rahsia Ecover

Rahsia Ecover - rahsiaecover.blogspot.com.

Kontrak Perjanjian

Rahsia Kontrak Perjanjian - kontrakperjanjian.blogspot.com.

Minisite Dengan Blogspot

Minisite Dengan Blogspot - minisitedengan.blogspot.my.

Rahsia Sebutharga

Rahsia Sebutharga - RahsiaSebutharga.blogspot.com.

Rahsia Sifu Jualan

Rahsia Sifu Jualan - Tips Efektif Melariskan Jualan Tanpa Pening-Pening.

19/11/2017

Case Study : Salah Peti Sebutharga

Salam.

Minggu lepas..

Seorang sahabat menceritakan bagaimana beliau gagal memenangi sebutharga hanya kerana tersilap memasukkan dokumen ke dalam peti sebutharga yang lain.

Padahal hanya dua syarikat yang masuk. Apabila beliau tersilap masukan kedalam peti maka..hanya satu syarikat sahaja yang dinilai.

Dan syarikat berkenaan gagal memenangi sebutharga kerana tidak mematuhi spesifikasi yang telah ditetapkan.

Maka kemungkinan besar syarikat beliau akan memenanginya sekiranya ianya dinilai.

Kedengaran memang agak kelakar.

Tetapi itula hakikatnya..dan sebutharga tersebut telah dibatalkan dan diiklankan semula.

Wassalam.

18/11/2017

Rahsia Bisnes Kecil

Salam.

Arini aku teruja mengenai perniagaan bisnes kecil...aku layan beberapa video youtube daripada jack ma hinggalah speaker mat salleh mana pun aku x kenal.

Malangnya video melayu mengenai SMALL BUSINESS amat kurang. Tapi

Bisnes yang dikatakan :-
1. Kurang risiko.

Maknanya hati tidak perlu nak gundah gulana.

2. Kurang modal

Tak perlu berhutang dengan bank atau orang rumah. Terus boleh buat guna sumber sedia ada.

3. Tak sakit kepala tidak perlu nak stress dengan perniagaan.

Tertekan dengan pekerja yang x bermotivasi dan setiap bulan perlu bayar gaji mereka.

Atau bayar kos overhead pejabat yang tinggi...spt k

4. Banyak masa terluang.
Bisnes yang tidak perlu mengikut model bisnes cara lama kena keluar ke hulu ke hilir jaja produk...atau

9 jam setiap hari duduk di dalam kedai.

5. Paling penting untung dapat tampung bayar hutang dan makan minum that all.

Wassalam.

Mesti Mahir Dalam Kerja Sebelum Menikmati Hidup

Salam.

Tajuk post diatas adalah petikan movie " Days Of Thunder" lakonan Tom Cruise.

Seorang pelumba kereta yang membuat comeback selepas insiden perlumbaan kereta.

Positifnya untuk anda iaitu anda kena mahir dalam sesuatu untuk direspek oleh orang lain.

Bila anda mahir dan mempunyai kepakaran baharulah banyak rezeki yang datang.

Dunia sekarang memegang prinsip siapa cepat dia dapat.sejak dibangku sekolah lagi..itu taklimat semasa aku hadir ujian saringan tahun satu anak aku.

Prinsip biar lambat asal selamat tidak boleh diguna pakai.

Semuanya berpaksikan kepada kebendaan.

Wassalam.

16/11/2017

Mentimun Lawan Durian

Salam.

Tergolek pun cedera digolek pun cedera.

Luahan seorang sahabat..yang meetingnya terlalu lama.

Dari jam 9 pagi hingga 2.30 petang.

Gara-gara durian yang berlagak..yang tak reti nak merendah diri.

Kita yang tergolek terpaksa jadi pak turut.

Kalo tak diturut termenung hutang dan makan pakai anak..biarlah berlakon dalam pekerjaan

Buat fake senyuman untuk gembirakan hati durian

Menikam member lain untuk lepaskan tekuk sendiri...tanpa memaling keliling jika ada tenguk yang terluka.

Kipas lipas , taruk aircond lagi dekat durian..mintak2 durian suka dengan mentimun.

Jangan-jangan...sekali buat tahit..selamanya bekerjan dicop najis.

Hadap jela..demi sesuap nasi...demi anak2?..sanggup berkorban diri kena maki dan diherdik..

Pendek kata nak freedom jadi bos sendri.

Kemampuan diri entah kemana.

Hadap je la...mentimun dengan durian tak kan menang.

#duriansilameninggal

Wassalam

Bahana Politik Pejabat

Salam.

Bila agama tidak dijadikan cara hidup.

Bila memisahkan aktiviti pejabat dengan nilai-nilai agama.

Natijahnya lahirlah amalan politik pejabat...bukan sahaja istana zaman dahulu yang hebat dengan politik..seperti cerita-cerita korea.

Alam politik pejabat dalam kaum Melayu juga cukup hebat.

Aku sudah lama berhati-hati dengan Melayu..melayu tikam melayu..aku pernah kena tikam dengan melayu.

Melebur puluhan ribu duit aku...

Nak cari melayu yang ikhlas yang tidak kemaruk dengan kapitalis cukup payah tapi ada.

Kapitalis yang gila kuasa, kebendaan dan memuja celebriti.

Selalunya mereka yang berpangkat rendah dan staff bawahan yang rendah egonya dan menunduk ke bumi.

Serta ikhlas dalam bersosial.

Dunia kapitalis yang tidak pernah hilang
Walaupun memakan ribuan tahun.

Sembangb aku dengan sorang kawan..diwaktu hujan begini di putrajaya.

Wassalam.

15/11/2017

Kenapa Kita Tak Layak Piala Asia

Salam.

Dah bercampur aduk blog aku ni..dah macam rojak..hehehe.

Kenapa Malaysia kalah dengan Korea Utara.

Mengikut pandangan aku la..masing-masing berhak menyuarakan pandangan.

Walaupun aku main bola xde la sampai peringkat  daerah.

Pertamanya:-

1. Disiplin
Sudah diketahui umum...Disiplin korea utara adalah ala-ala tentera...berbanding dengan player Malaysia... Ala kalah pun xpe. Mereka bermain untuk negara.

2. Pemain.
Kita kekurangan pemain yang talented..asyik rolling pemain yang sama..pemain yang sama tewas...orang kata kalo tewas kali pertama dan kedua ok lagi..tetapi kalo dah kali ketiga orang yang sama tewas...itu kurang cerdik namanya.

Jangan duduk tukar pengurus pasukan. Cuba sekali-sekala tukar pemain .

Rakyat Malaysia 32.2 juta orang beb..hehehe.

Tapi satu lagi..pasti buat hati korang lega.

Itali pun xlayak ke piala dunia.. Selepas 60 tahun.

Malaysia setakat piala Malaysia je la ..tu pun dah berbangga sakan.

Wassalam.

14/11/2017

Rahsia Copywriting : #1 Mindset Copywriter

Salam.

Ingat, jika anda ingin menjual sesuatu,  semua tentang pelanggan anda bukan tentang anda.

Penting untuk mengetahui bagaimana anda memahami pelanggan anda. Apa yang mereka beli dan apa yang mereka inginkan.

LATIHAN

Tidak ada yang peduli dengan Anda, mereka hanya peduli pada diri mereka sendiri.

Masukan kata-kata tersebut ke otak anda dan bahkan kalau perlu jerit dengan kuat sampai terkeluar anak tegak anda, sebelum anda menulis sebuah copywriting.

NOTE:

1. Subjek favorit setiap orang adalah dirinya sendiri, ceritakan tentang apa untungnya bagi mereka.

2. Jangan langsung membicarakan diri anda sendiri, kecuali jika mereka sudah mengenal Anda.

3. Fokus pada apa yang akan MEREKA inginkan. Fokus pada apa yang MEREKA rasakan setelah membeli.

Fokus pada benefit apa yang MEREKA inginkan setelah membeli produk Anda.
Contoh yang salah:

"Kami adalah sebuah syarikat pengiklanan yang ditubuhkan pada tahun 2007, kami koited untuk memuaskan keperluan pelanggan kami. Dimana kami pakar dalam bidang rekaan grafik dan mempunyai pengalaman selama 15 tahun.”

Contoh di atas hanya fokus  mengenai syarikat, tidak fokus pada apa yang pelanggan inginkan.

Contoh yang bagus:

"Jika anda memerlukan rekaan grafik yang profesional untuk promosi produk anda, kami akan membantu membuatnya dalam tempoh 24 jam atau kurang.Hubungi kami sekarang."

Pemasar Informasi : Jutawan Informasi

Salam.

Anda pernah dengar cerita mengenai John Reese.

Cerita penuh inspirasi bagaimana beliau menjadi jutawan dalam masa 24 jam dengan menjual produk informasi Traffic Secrets.

Oh ye! Ianya dilakukan tanpa menggunakan sistem affiliate.

Menjadi kaya tidaklah mustahil dengan menjual produk informasi.

Tetapi John Reese pemasar informasi luar negara..produk pun dalam bahasa inggeris ...pasaran adalah global..pembeli boleh datang dari pelbagai pelusuk dunia.

Ada yang berkata sebegitu..

Ternyata anda silap..pasaran Malaysia pun tidak kurang hebatnya..walaupun produk informasi yang dihasilkan adalah dalam bahasa Melayu.

Permintaan tetap ada.

Anda pernah dengar mengenai produk daripada Tim Kerjaya yang mampu menjual produk sehingga RM 300 ribu tahun ini dengan produk Tips PTD.

Ianya sekadar secebis kisah yang boleh dijadikan motivasi buat anda.

Kisah tersebut boleh dipecahkan..rekod John Reese dikatakan telah dipintas oleh Frank Kern salah seorang sahabat pemasar informasi John Reese.

Anda pula bagaimana..

Beranikah anda memecahkan rekod Tim Kerjaya.

Wassalam.

Petikan buku pemasarinformasi.blogspot.com

12/11/2017

Jangan Bandingkan Wetland Dengan Petrosains

Salam..

Weekend tak tau nak pergi mana..

Cuba pergi wetland putrajaya.

Sebulan yang lalu aku dah pergi petrosains ... Masuk tengahari sampai maghrib baru keluar..yang seronoknya adalah anak2...dapat main game.

Tapi wetland lain pula ceritanya...aktiviti fizikal dan pengetahuan mengenai alam adalah seimbang.

Semalam aku riki wetland dah lewat. Sebab tunggu wife balik kerja baru boleh gerak..kul 4 baru sampaib wetland. Itu pun sebab sesat sebab aku exit taman wetland rekreasi air.jauh pula aku u turn..

Kalo korang nak pergi aku nasihat pergi awal tengahari..banyak masa korang boleh teroka..kalo bawak anak lagi la.

Jangan risau surau disediakan...

Dekat Taman Rekreasi korang boleh naik basikal, kayak atau bogie car.

Disebabkan aku bawak anak2 so proceed tengok pameran je la.

Dekat bangunan penghayatan alam...macam2 korang boleh sedut ilmu.

Aku layan sekilas je.m.sebab nakn layan anak-anak lagi

Ada tiga floor untuk korang pusing2.

Malangnya bahagian underground cineplex x ada show yang ditayangkan.

Mungkin sebab tu ..diaorang x kenakan tiket..tempoh tertentu nanti akan dikenakan tiket kot.

Pukul 5.30 aku riki pulakn menara pandang jauh..gayat jugak la..rasa goyang sekejap kepala lutut..kalo pergi situ xnaik menara tu..memang xlengkap tour korang.

Tapi kena jaga-jaga kalo rasa mcm nk ujan..xboleh naik..takut petir sambar menara..xpasal-pasal korang pun rentung sekali..hehehe.

Ohye...kat level atas sekali..beware sebab ada lebih buat sarang kat lantai...kat area belah kanan.diaorang lupa kot nak menage tempat tu.

Aku tak detailkan sangat pasal ruang pameran...sebab aku pun x sempat nak mentelaah lama2. So korang bolehla pergi baca.

Mungkin next time aku nak pergi ..naik kayak pulak

Wassalamm.

10/11/2017

Rahsia Trafik : Produk Apa Yang Laris Dijual

Salam.

Sebelum anda membazir masa..mempelajari ilmu menarik trafik atau ilmu menarik hujan daripada langit sekali pun...jika produk anda tidak layak dijual..maka anda membuat sesuatu yang sia-sia.

Saya menganggap anda telah mempunyai produk yang diperlukan dan boleh menyelesaikan masalah ramai orang.

Kerana walau sehebat mana pun ilmu menarik trafik yang anda miliki tanpa penghasilan daripada trafik iaitu untuk menjana wang.

Maka anda perlu mendapatkan semula refund anda daripada saya.

Bagaimana untuk mencari produk atau perkhidmatan untuk dijual.

Dalam satu program Malaysia Social Media Week yang diadakan pada 8.11.2017 seorang speaker iaitu Shane Dallas yang merupakan pengasas kepada The Travel Camel berkata

"Dont find your niche,but find your voice"

Maknanya jangan cari produk tetapi cari minat dan jadi pakar tentangnya.

Wassalam.

08/11/2017

Kenapa Aku Balik Awal Malaysia Social Media Week 2017

Salam.

Pagi tadi aku riki Event Malaysia Social Media Week di Hotel Berjaya Time Square bertempat tingkat 14 ballroom.

Aku sampai sana dalam pukul 9.26 pagi. Aku parking motor di sayap timur...tanyakan park guard.. Where is Berjaya Hotel ...pergh .. Dekat sebelah sayap barat..terpaksala aku menapak jalan jauh sikit.

Kedai- kedai dalam Time Square banyak yang masih belum bukak lagi.

Biasanya kedai-kedai akan dibukak dalam pukul 10 pagi ye.

Sampai di sayap west..aku tanya lagi dekat pak guard foreigner..dia kata kena naik lif ke tingkat 14 ballroom.

Aku kena beratur sekali dengan student berjaya universiti college...diaorang turun tingkat 11 ..aku proceed ke tingkat 14.

Sampai tingkat 14..aku corner kanan..dan disitu aku nampak ramai yang tengah beratur di kaunter pendaftaran.

Dalam 5 minit baru sampai turn aku..pergh pelbagai ragam dan bangsa manusia yang ada..biasalakan 1 Malaysia ..ops bukan 1 Malaysia..mat salleh pun ada.

Ramai yang datang sebab kalo ikut tentatif program..pukul 5, PM akan datang..x tau la aku ada ke x masa tu..kalo aku rasa bosan.. Dan ilmu yang diaorang curah aku hanya ilmu biasa-biasa saja..maka aku akan cabut awal...

Kalo speaker bagi talk setakat teori saja ..aku akan blah tanpa pandang belakang.

Sori bro...belum layak jadi sifu aku.

Demmm!!! Dewan penuh..alamak! Aku xde tempat duduk..padan muka aku. ..itula natijah datang lambat.

Kalo datang pukul 8 dapatla duduk barisan paling depan.

Xpela berdiri je la..aku berdiri sebelah air minuman..dekat dinding belakang.

Kelihatan makin ramai peserta yang masuk dewan.

Nasib baik pihak hotel datang tambah lagi kerusi..peluang ni aku xkan lepaskan..kalo sampai petang program ni..boleh krem kaki  aku.. So aku sambar satu kerusi..selamba aku duduk walaupun ada beberapa girl yang nak duduk...hahaha.

Demi ilmu ...adat sopan taruk tepi dulu..luckly girl2 yang kat situ pun dapat duduk juga..xdela aku rasa bersalah sangat.

Aku nak sembang dengan orang sebelah aku..xjadi sebab sorang dari negara India seorang lagi girl sebelah aku.

Aku wasap kat member aku..yang datang lebih awal dari aku..rupenyer dia duduk kat bahagian tengah..xpela ..layan je la talk dari speaker yang pihak Media Malaysia Chamber sediakan.

Aku xkan sebut nama2 speaker yang bagi talk..ada sedikit kelainan bila speaker Marcus Teoh ..dengan menggunakan analogi Durian berjaya menarik perhatian aku..selain dari Kiruba Shankar daripada Chennai India. (Teringat filem Chennai Express hehehe...)

Pukul 12 tengahari...saat yang aku tunggu untuk dengar talk dari co-founder Chatbot..Jaya Kishore yang datang khas dari bangalore india.

Namun talk yang disampaikan kurang menarik..sian kat dia..datang jauh-jauh tapi..aku kecewa ..tidak mencapai standard yang aku inginkan.

Kemudian Chen Chow ..founder fave..talk yang jujur dari pengasas Fave .. I like it.

Hampir pukul 1 tengahari ..aku mula rasa bosan..dan sememangnya aku jenis yang xboleh duduk lama2 dalam sesuatu event.

Kalo yang membosankan ..lagila.

Esok ada lagi untuk workshop..mungkin aku xpergi kot. Dan aku rasa memang aku x pergi.

Wassalam.

29/10/2017

Rahsia Sebutharga #21 : Kesempurnaan

Salam.

Selepas sebutharga ditutup maka berlakulah proses penilaian sebutharga..iaitu terdapat dua penilaian sebutharga untuk sebutharga atas RM 20 ribu.

1. Penilaian Kewangan

2. Penilaian Teknikal

Kedua-dua penilaian di atas akan dicantumkan dan dijadikan sebagai penilaian induk untuk diputuskan oleh lembaga sebutharga jabatan.

Oleh yang demikian..ianya amat penting untuk syarikat anda melepasi kedua-dua penilaian tersebut

Terutamanya dari segi kesempurnaan dokumen sebutharga.

Sekiranya anda gagal menyertakan dokumen-dokumen yang diminta..secara automatik syarikat anda tidak layak untuk dipertimbangkan untuk ke peringkat seterusnya...bermakna anda sudah gagal di pertengahan penilaian.

Cara untuk mengelak perkara ini dari berlaku adalah:-

1.Anda perlu menyemak dengan teliti senarai semak yang disertakan bersama tawaran sebutharga.

2.Pastikan di pejabat anda..maklumat-maklumat berkenaan syarikat seperti penyata bank, sijil pendaftaran syarikat, pengalaman kerja, salinan sijil GST, spesifikasi dan sebagainya disediakan satu ruang khas..bagi memudahkan anda melengkapkan sesuatu sebutharga.

Amat malang jika syarikat anda tidak berjaya memenangi sesuatu sebutharga disebabkan hal yang remeh temeh.

Ingat ...Tanpa sebutharga itu la penamat syarikat anda

Wassalam.

23/10/2017

Rahsia Sebutharga : Blueprint Kejayaan Bisnes Sebutharga

Salam.

1. Network is money.

Sesetengah pakar bisnes antarabangsa menyebutnya sebagai connection...budaya melayu menyebutnya sebagai kenalan atau bahasa jahatnya sebagai kabel.

Pokok pangkalnya anda kena mengenali ramai orang untuk kembangkan syarikat anda.

Anda tidak akan maju dengan hanya terperap di dalam pejabat.

Mesti buka pintu pejabat ... Cari cabaran diluar sana dan bina kenalan yang benar-benar berkualiti. Bila saya katakan berkualiti adalah :-

A. Kenalan yang dapat memberikan anda projek.

B. Kenalan yang dapat anda berbincang untuk memajukan bisnes anda.

2. Grow database.

Bina satu sistem .
Always Be Building Your List AND Your Relationship With Your List.

3. Don’t Depend On Any Single Source of project.

Syarikat tidak akan berkembang sekiranya hanya mengharapkan satu sumber projek ..melainkan anda memenangi sebutharga yang bernilai jutaan ringgit.

Anda perlu memperbanyakan penyertaan dalam tawaran sebutharga. Dalam sepuluh sebutharga yang anda masuk. Tidak mustahil salah satu sebutharga akan menjadi milik anda.

4. Give,give, give and take.
Formula memberi terlebih dahulu adalah satu kaedah yang amat berkesan untuk memancing prospek.

Pernahkah anda lihat..sebelum seorang pemancing melemparkan umpan cacing. Beliau akan terlebih dahulu menaburkan serbuk roti di atas permukaan air. Tujuannya adalah untuk menarik seberapa banyak ikan. Kemudian baharu beliau melemparkan joran yang mempunyai umpan cacing tadi.

Konsepnya adalah sama dengan beri dulu hasilnya kemudian.

Dan formula ini mungkin akan melibatkan sedikit kos..namun pulangannya boleh dikatakan agak lumayan.

5. Over delivery.
Berikan bonus tambahan yang tidak dijangka.  Psikologi manusia adalah suka dengan sesuatu pemberian atau hadiah.

Jika syarikat anda berniaga komputer. Apa salahnya setelah mendapat projek. Berikan power bank atau pendrive kepada pelanggan anda.

Teknik ini banyak digunakan oleh syarikat besar. Contohnya HP . mereka sentiasa memberikan hadiah atau cenderamata kepada pelanggan yang membuat pembelian yang banyak daripada mereka. Hadiah seperti botol air, beg hp dan bantal. Anda pun boleh mengamalkan benda yang sama. Anda tidak akan rugi..yang penting menangi hati pelanggan anda.

6. Relationship.

Layan pelanggan seperti kawan..melainkan pelanggan yang tidak mahu berkawan...hehehe

Namun ada juga pelanggan yang ingin layanan profesional..ye layan mereka seperti profesional.

Selalunya pelanggan yang ingin layanan profesional adalah pegawai yang berpangkat gred 48 ke atas.

Tetapi anda jangan risau..selalunya pegawai yang bertanggungjawab dalam perolehan adalah pegawai yang berpangkat gred 44 ke bawah. Di mana mereka mempunyai ego yang kurang berbanding pegawai atasan mereka.

7. Fast Delivery.

Pastikan anda sentiasa pantas memberikan sebutharga sekiranya diminta.

Anda juga mesti pantas dalam menghantar bekalan dan juga perkhidmatan. Mereka tidak akan mendengar apa jua alasan kelewatan projek atau perkhidmatan kerana mereka bersifat "Dont Care" dan kejam terutama dalam memberikan penalti.

Kontrak adalah pegangan mereka. Sentiasa semak kontrak sebelum tandatangan..dan selalunya ianya tidak akan menyebelahi anda..hehehe.

8. Invest In Yourself… No One Can Take Your Skills From You.

Jangan berhenti untuk belajar dan mencari.

Maksud saya adalah belajar untuk menambah ilmu baru berkaitan bidang perniagaan anda.

Dan jangan berhenti memcari pembekal yang boleh menawarkan harga underground market...cari sekurangnya tiga pembekal dan buat perbandingan harga.

Pujangga pernah mengatakan " Mereka boleh merampas perniagaan anda tetapi mereka tidak boleh merampas kemahiran yang ada dalam diri anda". Jadi, always update your mind.

Wassalam

22/10/2017

Rahsia Sebutharga : 3 Dalil Kenapa Sebutharga Anda Ditolak.

Salam.

Amat malang setelah bertungkus-lumus menyediakan dokumen sebutharga selama dua minggu..tanpa anda sedari dokumen sebutharga yang anda hantar tidak layak untuk penilaian teknikal dan kewangan.

Berikut adalah 3 dalil utama mengapa dokumen sebutharga anda gagal.

1. Anda masukan kedalam peti sebutharga selepas tamat tempoh.

Kebanyakan situasi ini bukan kerana anda sengaja melewatkan penyiapan atau penghantaran dokumen sebutharga anda. Di pejabat anda sudah tentunya anda telah susun secara sistematik setiap dokumen yang diperlukan untuk sesebuah sebutharga..contohnya penyata kewangan dan profil syarikat.

Banyak kes yang berlaku adalah kerana syarikat lambat mendapatkan harga daripada pembekal. Punca daripada kelewatan pembekal memberikan harga membuatkan anda gagal menghantar dokumen sebutharga.

Maka anda perlu pastikan dalam tempoh dua minggu yang diberikan anda telah mendapat harga open market dan underground market.

2. Sebutharga anda tidak sempurna.

Setiap sebutharga yang dikeluarkan atau diiklankan akan mempunyai senarai semak yang mengandungi senarai dokumen yang anda perlu sertakan.

Maka anda perlu pastikan semua dokumen yang diminta dimasukan kedalam sebutharga. Bukan sahaja dimasukan malah susunan juga hendaklah betul supaya tiada dokumen penting yang tercicir.

Jika anda gagal mengemukakan dokumen-dokumen yang diminta anda akan dikategorikan sebagai gagal dalam ksempurnaan sebutharga dan tidak layak untuk dinilai.

Oleh itu pastikan double sebutharga anda melalui checklist yang diberikan.

3. Anda tidak menepati spesifikasi sebutharga.

Seeloknya anda tick comply pada semua spesifikasi yang diberikan.

Jangan memadai untick ...kalo anda mahu gagal cubalah untick.

Apa yang pelanggan mahukan dalam spesifikasi sebutharga hendaklah dipatuhi.

Kebiasaannya spesifikasi sebutharga adalah bersifat umum dan tidak menjurus kepada sesuatu jenama.

Anda bebas untuk meletakkan apa-apa jenama.

Namun anda perlu pastikan ianya setara atau lebih tinggi dengan spesifikasi yang diberikan oleh pengeluar sebutharga.

Wassalam

Petikan buku rahsiasebutharga.blogspot.com

Rahsia Sebutharga : Strategi Duit Bawah Meja Yang Sah

Salam.

Ye,  duit bawah meja (DBM) atau duit kopi untuk jumlah yang lebih kecil.

dimaknakan sebagai balasan untuk mendapatkan sesuatu. Dalam kontek sebutharga adalah untuk mendapatkan dan memenangi sebutharga.

Terdapat satu kes dimana pegawai yang bertanggungjawab dalam perolehan bagi tender perkhidmatan  pegawal keselamatan yang tidak telus.

Dimana syarikat perlu membayar sejumlah wang kepadanya untuk ditawarkan kontrak berkenaan.

Yang amat memalukan ialah WBM yang diminta adalah bersifat bulanan. Di mana syarikat terpaksa membayar RM 1000 hingga RM 3000 kepada pegawai berkenaan.

Perkara ini amatlah bercanggah dengan etika perolehan dan ianya masih diamalkan oleh individu yang dikatakan alim dalam ilmu agama. Namun disebabkan sesuatu kontrak mereka sanggup pejam mata dalam hal yang sebegini.

Namun tqahukah anda terdapat strategi tersembunyi untuk memberikan DBM secara halal antaranya adalah:-

1. Sumbangan

Tahukah anda? Untuk kebajikan kakitangan sesuatu jabatan...maka pihak jabatan akan mewujudkan sebuah kelab yang kebanyakannya dinamakan sebagai Kelab kebajikan, sukan dan rekreasi.

Kelab ini perlu berdaftar dengan ROS bagi menghalalkan mereka untuk mengutip dana bagi menjalankan operasi.

Sumbangan juga boleh diberikan sempena sambutan hari perayaan seperti penajaan makanan dan sebagainya.

2.CRS

Tanggungjawab sosial korporat..terdapat juga syarikat yang menggunakan nama crs untuk membuat kerja amal.

Contohnya terdapat satu syarikat yang menawarkan aplikasi mobile secara percuma untuk kegunaan jabatan.

Namun dalam masa yang sama menjana pulangan melalui iklan yang dimasukan ke dalam apps berkenaan.

3. Komisen

Terdapat juga  syarikat yang memberikan komisen kepada individu yang membantu syarikat untuk memasuki sebutharga atau setelah memenangi sebutharga.

Selalunya komisen diberikan kerana peranan individu berkenaan dalam memenangi sebutharga.

Jumlah komisen boleh diberikan mengikut peratusan nilai kontrak yang dimenangi atau pun sudah ditetapkan. Selalunya adalah 5% hingga 10% daripada nilai kontrak.

Namun pemberian komisen kepada pegawai yang bertanggungjawab kepada sesuatu sebutharga adalah tidak digalakkan dan dilarang.

Kerana dalam urusan dengan pegawai kerajaan ianya dikira sebagai rasuah.

3. Penajaan.

Syarikat juga boleh menaja untuk aktiviti sukan atau pun hari keluarga jabatan.

Selalunya syarikat akan dijemput hadir bersama. Seperti penajaan untuk pertandingan bowling dan juga futsal.

Wassalam

Petikan buku rahsiasebutharga.blogspot.com

21/10/2017

Pemasar Informasi : Servis Selepas Jualan

"Produk adalah apa yang orang akan tulis, servis adalah apa yang orang akan ingat" - Anonymus

Kebanyakan pemasar informasi beranggapan selepas pelanggan membuat pembelian. Hubungan mereka akan berakhir di situ sahaja.

Ada juga pemasar informasi yang tidak suka diganggu terutama pada hujung minggu dan cuti awam.

Ini kerana mereka menghadkan masa berkenaan adalah untuk keluarga.

Saya juga pernah mendapat panggilan daripada pembeli walaupun telah diletakkan dalam borang pembelian.

Hanya sms dan whatsapp sahaja.

Namun akan terdapat juga pembeli yang lebih suka membuat panggilan daripada hantar mesej, kerana disangkakan ianya lebih cepat dan berkesan.

Mereka juga merasakan tempoh untuk anda membalas mesej agak lambat.

Tidak salah untuk anda membalas dengan segera atau mengikut waktu pejabat..ianya adalah subjektif mengikut keselesaan masing-masing

Bagi saya pula..saya akan membalasnya bila saya berasa lapang atau sudah mempunyai jawapan untuk membalasnya.

Namun balasan segera masih diutamakan.

Wassalam.



Pemasar Informasi : Petua Menulis Judul Produk Yang Kebabom!

OSalam.

Petua ini digunakan oleh saya sendiri dalam menulis judul produk informasi. Dan judul ini saya gunakan sebagai domain blogspot.

Perkara paling penting dalam menulis judul adalah " Perasaan Hati " ye...ianya berkaitan dengan hati.

Saya akan pastikann judul yang diberi saya berasa  suka dan selayaknya untuk dijadikan jenama seterusnya dipasarkan kepada umum.

Teknik pertaman adalahb judul tidak boleh lebihb daripada 3 patah perkataan dan ianya mestila bermula dengan:-

A. Rahsia....
B. Formula....
C. Tips.....
D. Teknik
E. Blueprint....
F. Strategi...
G. Panduan...
H. Manual....
I. Petua.....

perkataan di atas juga boleh digabungkan untuk menjadikan lebih power. Contohnya:-

A. Teknik rahsia...

Perkataan diatas juga boleh ditambah dengan angka pada bahagian depan..bagi menjadikannya lebih spesifik dan bermatlamat.Contohnya :-

A. 13 Teknik Rahsia Usahawan Online.

Kebanyakkan produk informasi saya bermula dengan " Rahsia " kerana nama saya bermula dengan huruf " R " . Maka perkataan " Rahsia " adalah pilihan utama.

Antara produk-produk saya yang bermula dengan perkataan " Rahsia " adalah :-

A. Rahsia Sebutharga.
B. Rahsia Copywriting.
C. Rahsia eCover.
D. Rahsia ASB.
E. Rahsia Pengucapan awam.
D. Rahsia Smartphone

Dengan menggunakan tips yang saya berikan, cuba brainstorming judul produk informasi anda.

Wassalam.

19/10/2017

Rahsia Sebutharga : 10 Teknik Rahsia Memenangi Hati Prospek

Salam

Teknik terbesar dalam mendekati dan memenangi hati prospek setelah anda berjaya melaksanakan projek dan mempunyai relationship serta kepercayaan prospek adalah :-

A. Makanan
Merupakan teknik yang paling ampuh dan paling mujarab. Anda boleh memberikan ole-ole sempena perayaan atau sambutan ramadhan. Contohnya buah kurma pada bulan ramadhan atau buah limau pada musim tahun baru cina.

Anda boleh juga membawa pizza hut atau kfc semasa mesyuarat. Pastikan anda mengetahui bilangan ahli mesyuarat. Takut nanti ada yang tak dapat makan...hohoho...

Kelainan ini semestinya akan diingati oleh pelanggan anda.

B. Cenderamata

Sekiranya anda mempunyai bajet yang besar. Kaedah memberikan cenderamata juga boleh menjadi triks berkesan untuk membuatkan pelanggan sentiasa merindui anda.

Contoh cenderamata yang anda boleh berikan adalah:-

1. Diari/ buku nota.
Tahukah anda buku diari yang dibekalkan oleh kerajaan terlalu tebal dan berat. Terdapat kakitangan kerajaan yang kurang menyukainya. Rata-rata menggunakan diari yang dibeli sendiri atau dihadiahkan oleh vendor.

Diairi yang dihadiahkan oleh vendor selalunya tertera nama syarikat. Secara tidak langsung ianya akan menghipnosis kedalam minda separa sedar pelanggan mengenai syarikat anda.

2.  Lain-lain cenderamata yang anda boleh berikan adalah seperti:-

- Cawan
- Baju
- Pen
- post it.
 
Pastikan cenderamata yang diberikan adalah barang-barang yang selalu digunakan dengan kerap oleh prospek anda.

3. Kad Ucapan.

Apabila tiba musim perayaan tertentu jangan lupa mengirimkan kad ucapan secara fizikal atau secara digital.

Pastikan nama penerima adalah spesifik dan tidak dihantar secara umum.

Anda perlu ingat semua kos di atas adalah ditanggung oleh elaun keraian dan cenderamata yang syarikat anda perlu peruntukan.

Namun mungkin terdapat juga jabatan yang akan menolak hadiah pemberian syarikat anda tetapi tidak banyak jabatan yang mengamalkan polisi ini.

Perlu diingat tujuan anda untuk menjaga hubungan dengan prospek dan juga supaya ingatan kepada syarikat anda kekal didalam minda pelanggan.

Sekiranya terdapat sebutharga-sebutharga yang hendak diiklankan, mereka tidak lupa untuk memaklumkan kepada anda.

Kebanyakan syarikat tidak gagal memenangi sebutharga kerana mereka gagal mengetahui dan tidak dimaklumkan mengenai sebutharga yang bakal dibuka/diiklankan.

Wassalam.

14/10/2017

Pemasar Informasi : Perlu Ke Sempitkan Niche

Salam,

Bila berbicara tentang niche saya amat konsisten dan fokus dengan niche saya.
Waima produk yang saya hasilkan tidak laku..saya tetap tidak akan berubah ke niche lain.

Dan yang bertuahnya ia adalah niche yang berkaitan dengan kerjaya dan kelulusan saya. Iaitu Sains Komputer.

Apabila saya menghasilkan produk yang memang didalam bidang saya . Secara tidak langsung ia akan menambah pengetahuan dan kemahiran saya...yang paling bestnya anda akan dilihat mempunyai kepakaran di dalam niche berkenaan.

Berkemungkinan besar anda akan mempunyai seminar anda sendiri.

Seperti yang di alami oleh beberapa IM terkemuka tanah air. Seperti saudara Syamsuriyadi, Ammar Zahar, Jamal , Adly Mukhtar dan sebagainya.

Paling utama hasilkan produk pertama anda.

Niche saya apa pula?

Saya hanya fokus kepada niche :-

A. Bisnes Online
B. Bisnes Offline

Bisnes Online.

Saya telah hasilkan beberapa produk yang telah menjana hasil kepada saya. Antaranya adalah.

- Rahsia eCover
- Minisite Dengan Blogspot
- Pemasar Informasi ( Buku yang anda sedang baca hehehe....)
- Rahsia Copywriting.
- Kedai Online Dengan Blogspot
- Rahsia Surat Jualan

Bisnes Offline.

Saya turut hasilkan produk dalam bisnes offline seperti.

- Kontrak Perjanjian.
- Rahsia Sebutharga.
- Rahsia Rekrut Stokis

Jika anda perasan...setiap produk saling berkait antara satu sama lain..

Contohnya untuk membuat surat jualan anda memerlukan kemahiran copywriting.

Dan untuk membuat kontrak perjanjian anda perlu memenangi sebutharga.

Disini anda boleh kembangkan produk anda mengikut idea dan kreativiti anda.

Anda perlu perbanyakkan produk kerana untuk mengail di lautan yang luas anda mesti mempunyai banyak joran. :)

Oh ya...

Saya tidak perlu memikirkan kos untuk hosting dan domain kerana saya menggunakan blogspot sebagai minisite dan ianya adalah percuma.

Walaupun produk saya tidak laku dalam jangka pendek  namun ianya masih berlegar-legar 24 jam di internet.

minisitedengan.blogspot.com

Wassalam

13/10/2017

Pemasar Informasi : Bagaimana memilih Niche

Salam.

"Tulis apa yang dekat dengan diri anda" - Anonymus

Bila umur anda sudah memijak 40 an sudah tiada lagi trial and error. Sepatutnya anda sudah tahu kekuatan dan kelemahan diri anda.

Boleh guna teknik SWOT analisis...hehehe.

Jika anda masih muda remaja anda cuma perlu cari apa yang anda suka dan tahniah untuk anda kerana anda masih bebas untuk berubah bidang kerjaya dan masih boleh bangun daripada kegagalan.

Panjang mukadimah...

Untuk mencari niche yang sesuai di mana minda separa sedar anda suka lakukan adalah dengan bertanya kepada minda para sedar anda.

Contohnya..sekiranya anda melangkah kaki ke Kinokuniya KLCC .. Secara automatik kaki anda akan berhenti di satu sudut rak. Maka di situ la letaknya pasion anda setelah ditunjukkan oleh minda separa sedar.

Walau bagaimana pun ini tidak bermakna perkara yang anda minat akan menghujankan anda dengan duit.

Niche-niche yang hot untuk pasaran Malaysia mengikut kategori adalah:-

A) Kewangan
B) Kerjaya
C) Motivasi
D) Perniagaan
E) Pendidikan

Dalam banyak niche, niche yang paling menguntungkan mengikut Ewen Chia seorang pakar internet dan penulis buku  adalah niche "Buat Duit".

Bagaimana pula dengan market Malaysia.

Tahukah anda rekod ebook terjual paling tinggi yang pernah dicipta di Malaysia?

Jawapannya adalah ebook Panduan kerjaya iaitu ebook Tips PTD dengan jumlah RM 3000,000.00 walaupun tidak mencapai angka RM 0.5 juta namun sebagai ebook berbahasa melayu dan marketnya adalah terhad serta lebih kepada lepasan graduan yang baru grad ianya cukup membanggakan.

Kini anda boleh fikirkan apa yang anda mahir dan suka untuk anda tulis .

Wassalam

Petikan ebook pemasarinformasi.blogspot.com

Rahsia Sebutharga : The Death Of The Network

Salam.

Petang yang dingin..hujan lebat mencurah-curah.

Saya didatangi oleh En Suhaimi owner sebuah syarikat yang mengjalankan perniagaan khusus dalam tempahan cenderamata dan pembinaan secara kecil-kecilan.

"Tapi kini tidak lagi", katanya.

Lanskap ekonomi sudah berubah..core busines juga turut berubah.kini syarikat tidak lagi terlibat dalam tempahan cenderamata dan pembinaan.

"Kenapa?", tanya saya untuk mengorek lebih lanjut.

Nak dapatkan satu projek pembinaan pun payah sekarang..tempahan cenderamata lagi la.

Apabila kerajaan menyekat atau mengurangkan bajet.syarikat juga akan mengalami kesan kerana ketiadaan projek untuk menjana pendapatan.

Di sektor swasta juga tidak kurang juga..mereka juga melakukan perbelanjaan berhemah bagi menghadapi sebarang kemungkinan yang berlaku.

Begitu juga dengan syarikat GLC mereka juga akan menurut langkah yang dibuat oleh kerajaan.

Dan yang paling buruk lagi adalah ketiadaan network..no network no projek.

Dulu banyak projek pembinaan yang didapati daripada datuk bandar..apabila datuk bandar sudah bertukar. Maka relationship sudah hilang dan perlu dibuat baharu.

"Lain orang lain hati dan tindakkannya. Ketiadaan network amat menyusahkan kepada syarikat terutama apabila pegawai bertukar keluar." keluhnya lagi.

Kesimpulan daripada cerita panjang ini adalah bertapa pentingnya ada network.

Ingat, "NO NETWORK, NO PROJECT".

Wassalam.

09/10/2017

Kenapa Pentingnya Penilaian Prestasi Syarikat

Salam.

Penilaian prestasi syarikat adalah perkara wajib yang perlu dilakukan oleh bahagian perolehan sesuatu jabatan.

Di mana prestasi syarikat yang memenangi sebutharga akan diukur.

Kadang-kadang terdapat syarikat-syarikat yang diharamkan memasuki sebutharga sesuatu jabatan kerana gagal dalam penilaian prestasi tahunan jabatan.

Oleh itu anda kena memastikan syarikat anda berada di tahap prestasi yang terbaik dengan mewujudkan borang penilaian prestasi wqyang dibuat oleh syarikat anda sendiri.

Kriteria-kriteria yang diukur dalam menentukan prestasi sesuatu syarikat adalah seperti :-

- Suport / helpdesk
- Sistem Delivery

Apa kata sebelum anda dinilai di penhujung tahun, anda sendiri yang proaktif dengan mewujudkan borang penilaian sendiri untuk diisi oleh pegawai yang bertanggungjawab dengan projek yang anda laksanakan.

Kaedah ini akan memudahkan anda untuk membaik pulih kelemahan syarikat yang anda sendiri tidak menyedarinya.

Selain itu, ia juga menunjukkan anda komited dan serius dalam penyempurnaan projek sebutharga yang anda jalankan.

Oh ya..keputusan penilaian prestasi tidak akan diumumkan kepada anda. Jika result tidak memuaskan, syarikat anda mungkin tidak akan lagi dapat berurusan dengan jabatan berkenaan.

Maka anda kena pastikan syarikat anda memberikan servis yang terbaik setiap kali mendapat projek sebutharga.

Wassalam.

Petikan buku rahsia sebutharga
RahsiaSebutharga.blogspot.com

08/10/2017

Rahsia Sebutharga : Follow Up

Salam.

Bilakah waktu follow yang paling ideal dan kenapa anda perlu lakukan follow up.

Anda perlu lakukan follow up pertamanya. Prospek atau pelanggan bukannya kaum kerabat anda. Mereka tidak akan datang kepadab anda. Sebaliknya anda yang perlu datang kepada mereka.

Prospek atau pelanggan yang memberikan projek kepada anda. Dan sudah semestinya selain daripada anda terdapat berpuluh-puluh lagi syarikat yang terdapat didalam database prospek.

Untuk mengelakkan diri anda dilupakan dan hanyut semakin jauh daripada prospek maka anda perlu lakukan follow up.

Follow up boleh dalam pelbagai bentuk sama ada dari pengenalan produk baru atau promosi yang syarikat anda sedang laksanakan.

Atau pun sekadar mengucapkan Selamat Menyambut Bulann Ramadhan dan Selamat Hari Raya.

Bilakah waktu yang sesuai untuk follow up?

Waktu yang sesuai adalah waktu prospek bersantai. Elakkan waktu mereka sibuk.
Ini akan membuatkan mesej anda tidak dilayan.

Waktu yang dicadangkan follow up adalah :

1. 9.00 – 10.00 pagi. Short Break.
2. 12.00 – 1.00 petang. Lunch Break.
3. 4.00 – 5.00 petang. Masa santai tunggu balik kerja.

4. Jangan cuti hari minggu.
5. Jangan hari cuti umum.
6. Minggu pertama bulan Mac
- Jabatan sudah ada bajet
7. Minggu pertama Bulan September
- Pengiraan semula untuk virement bajet.
8. Minggu pertama bulan November
- krismas shopping 25 Disember, untuk habiskan sisa-sisa bajet.
9. 5 bulan sebelum kontrak semasa tamat.

Wassalam.

Rahsia Sebutharga : Khidmat Pelanggan Kelas A

“It takes a month to find customer, and only a second to lose one”

Kadang-kadang tak semua pelanggan anda akan gembira dengan apa yang anda beri kepada mereka. Dan anda, sebagai peniaga tak mampu nak beri kepuasan pada semua pelanggan yang  berurusan dengan anda, betul? Walau apapun, anda kena pastikan pelanggan sentiasa gembira dan berpuas hati dengan perkhidmatan anda.

Macam mana kita nak pastikan setiap pelanggan gembira dan akan berurusan dengan anda lagi?

1. Maksud pelanggan kelas A
Apa maksud pelanggan kelas ni? Mereka adalah pelanggan tetap yang sentiasa mendapatkan perkhidmatan dari anda. Atau mereka setia menggunakan produk anda tanpa ragu-ragu. Mereka cukup berpuas hati dengan anda. Mereka akan datang lagi bila dah gunakan produk anda.
Bukan tu saja, mereka akan berikan komen-komen yang menarik dan akan perkenalkan produk anda kepada pelanggan yang lain. Walaupun ribut melanda bisnes anda, mereka still lagi percaya dan tak pernah goyah. Mereka adalah testimoni terbaik bisnes anda.

2. Beri reward

Sekiranya anda nak pelanggan kelas A sentiasa setia dengan anda, berikan mereka reward. Jangan sesekali berkira dengan pelanggan. Jika anda teragak-agak nak beri mereka reward, jangan sesekali menyesal kalau mereka beralih arah kepada peniaga lain.

Berikan reward yang anda rasa patut kepada mereka dan berbaloi dengan apa yang mereka dah lakukan untuk bisnes anda. Contohnya, anda boleh berikan mereka pakej percutian, baucer pembelian selama sebulan atau membership percuma setahun.

3. Kekalkan servis dan kualiti terbaik

Bila pelanggan dah senang dan berpuas hati dengan bisnes anda, anda perlu kekalkan servis yang kualiti terbaik untuk mereka. Jika sebelum ni mereka gembira dan tiba-tiba hari ini mereka berhenti dari gunakan perkhidmatan anda, pasti ada yang tak kena dengan servis anda.

Cuba selidik apa yang membuatkan mereka tak gembira. Dan jika anda nak keluarkan produk terbaru, anda perlu minta response dari mereka dan jadikan mereka testimoni pertama anda. Jika mereka berpuas hati, pelanggan lain juga akan berpuas hati.

4. Buat follow up

Jangan lupa untuk sentiasa buat follow up dengan pelanggan kelas A anda. Bila anda sentiasa buat follow up, mereka akan semakin dekat dengan anda.

Nak jadikan mereka pelanggan tetap, anda kena bina hubungan dengan mereka.

Bila hubungan antara anda dan pelanggan terjalin, lagi mudah untuk anda berurusan dengan mereka dan buat follow up.

Sekiranya anda sentiasa ambil tahu perkembangan mereka, mereka akan rasa ada satu connection dengan anda.

Wassalam

07/10/2017

Pemasar Informasi : Pendapatan Pasif

Salam sejahtera,

Ramai yang kata nak buat online business. Ramai berminat nak buat duit di Internet. Walaubagaimanapun, ramai juga yang gagal. 

Sebenarnya, untuk buat duit di Internet, kita mesti mempunyai perniagaan. Perniagaan yang terbaik untuk dibuat secara online ialah perniagaan yang membolehkan pendapatan secara pasif.

Ada beberapa jenis perniagaan yang saya lakukan sekarang boleh memberikan pendapatan pasif. Apakah perniagaan yang memberikan pendapatan pasif?

Antara pendapatan pasif yang boleh dilakukan adalah dengan menjadi pemasar informasi.

Ramai usahawan internet di Malaysia dan dunia yang menjana pendapatan pasif dengan menjual produk informasi.

Ketahui bagaimana anda boleh menjana pendapatan sebagai pemasar informasi dengan melayari pemasarinformasi.blogspot.com

Wassalam.

03/10/2017

Rahsia Sebutharga : Open Market Vs Underground Market

Salam.

"Never reveal your sources" - Rahsia Sebutharga

Adakah anda tahu bagaimana agensi membuat anggaran harga jabatan.

Anggaran harga perlu diletakkan sebelum sesuatu sebutharga dikeluarkan atau diiklankan. Bagaimana ianya dilakukan?

Kaedahnya adalah seperti dibawah iaitu:-

- Membuat survey di pasaran semasa aka pasaran terbuka untuk  perkhidmatan atau pembekalan.

- Mendapatkan secara terus daripada pembekal dan digunakan harga yang diberikan oleh pembekal sebagai harga  syilling sesuatu sebutharga..kerja mudahkan.

Bagaimana pula dengan syarikat bagaimana syarikat mendapatkan harga.

Terdapat dua kaedah iaitu daripada pasaran terbuka dan underground market.

Apa ciri-ciri pasaran terbuka.

- harganya adalah harga umum dan diguna pakai oleh semua orang.Seperti kedai di low yat atau di shopping complex.

- Harga yang telah dimasukkan sekali dengan harga orang tengah.

Underground market pula adalah:-

- Harga yang jauh lebih rendah daripada harga pasaran terbuka. Kerana mendapat terus daripada sumber.Contohnya daripada negara Cina tanpa perlu menggunakan orang tengah.

- Harga yang diberikan diskaun kerana membeli secara banyak atau pukal. Contohnya daripada kilang atau pemborong.

- Harga kerana selalu berurusan dan telah kenal rapat..iaitu harga kengkawan.

Dan yang paling anda jangan sesekali berkongsi sumber underground dengan lain-lain syarikat kerana ianya senjata rahsia syarikat anda untuk bermain harga.

Jika anda diminta oleh jabatan untuk memberikan harga, gunakan harga open market dan naikkan mengikut peratusan.

Boleh rujuk pada bab bagaimana meletakkan harga untuk sebutharga.

Wassalam

Rahsia Sebutharga : Bagaimana Memecahkan Monopoli Pesaing

Salam.

Zon selesa....pernahkan anda berhadapan dengan keadaan di mana jabatan atau agensi asyik memenangkan syarikat yang sama untuk sesuatu projek.

Menyebabkan syarikat pesaing berada dalam keadaan zon selesa..tidak perlu gentar untuk bersaing dengan syarikat anda aka mereka ada kabel atau orang dalam yang kuat.

Jangan anda khuatir ...zaman menggunakan kabel sudah berlalu...persaingan adalah berbentuk terbuka..sesiapapun boleh menangi sebutharga sekiranya mennggunakan teknik dan formula yang betul.

Seperti yang dibincangkan sebelum ini..terdapat 2 penilaian sebutharga yang akan anda lalui.

Yang paling kritikal adalah peperangan harga..penilaian teknikal hanyalah untuk memastikan anda memenuhi semua spesifikasi yang diminta.

Contohnya untuk satu projek pembekalan peralatan pejabat oleh jabatan X. Syarikat yang memasukki sebutharga adalah syarikat A ,B dan C.

Harga anggaran jabatan adalah sebanyak RM 16,000.00 mengikut harga di pasaran terbuka.

Syarikat A meletakkan harga sebanyak RM 18,000.00.

Syarikat B meletakkan harga sebanyak RM 19,000.00 dan Syarikat C meletakkan harga sebanyak 17,000.00

Soalan saya untuk syarikat anda iaitu Syarikat baharu yang tidak pernah berurusan dengan jabatan X, berapakah jumlah harga yang perlu anda tawarkan.

Masalahnya disini adalah anda tidak mengetahui harga yang ditawarkan oleh pesaing dan juga harga anggaran jabatan X.

Satu-satunya petunjuk adalah anda menggunakan harga daripada pasaran terbuka sebagai harga anggaran jabatan X iaitu RM 16,000.00.

Adakah anda perlu mark up harga sebanyak 15%, 20 % atau 25 %.

Jawapannya adalah untuk memecahkan monopoli pesaing yang sudah lama berkampung di sesebuah jabatan adalah anda hanya perlu menggunakan harga yang sama anda terima daripada pasaran terbuka iaitu RM 16,000.00.

Biar betul boss! Macam mana nak untung? Dapat letih adalah..

Ye anda tidak akan dapat untung apa-apa untuk urusan bisnes yang pertama. Anda berbisnes untuk long term bukannya short term. Pada yang sama setelah anda memenangi sebutharga berkenaan, apa yang anda perlu lakukan adalah:-

A. Wujudkan network dengan jabatan berkenaan. Berkenalan dengan pegawai bertanggungjawab mengeluarkan sebutharga. Berkemungkinan besar akan ada lagi sebutharga yang akan menyusul. Ketika itu anda boleh mark up 15 hingga 20 peratus daripada harga pasaran terbuka.

B. Cipta kepercayaan..semestinya anda akan dipercayai kerana anda memasuki sebutharga tanpa mengira keuntungan. Laksanakan sebutharga yang dimenangi sebaik mungkin. Bila dipercayai anda akan mudah untuk mendapat sebutharga yang seterusnya.

Wassalam.

Petikan buku rahsia sebutharga. rahsiasebutharga.blogspot.com

Rahsia Sebutharga : Bagaimana Menilai Keupayaan Kewangan Syarikat

Salam.

Kadang-kadang kita hairan kenapa syarikat diminta memberikan penyata kewangan 3 bulan terkini dan perlu disahkan oleh pegawai bank di mana penyata kewangan berkenaan dikeluarkan. Untuk apa sebenarnya?

Tidak lain dan tidak bukan adalah untuk menganalisa keupayaan kewangan syarikat sama ada syarikat mempunyai duit untuk melaksanakan sebutharga sekiranya dilantik atau pun tidak.

Iklan sebutharga keluar pada  bulan september contohnya.. Maka syarikat perlu kemukakan penyata kewangan untuk tiga bulan bermula bulan 6 hingga bulan lapan.

Dan sebenarnya penyata kewangan yang paling utama adalah bulan lapan. Perkara yang dilihat adalah pada  ending balance penyata kewangan dan ianya akan direkodkan kedalam laporan penilaian harga.

Sekiranya ending balance syarikat kurang daripada harga anggaran jabatan maka ianya akan dikategorikan sebagai rendah.setara akan dikira sederhana. Jika dua kali ganda daripada harga anggaran maka ianya akan dikira tinggi.

Walaubagaimanapun anda jangan risau sekiranya syarikat anda mempunyai keupayaan kewangan yang rendah..kerana peluang untuk memenangi sebutharga masih lagi terbuka.

Kerana pernah terdapat satu syarikat ICT yang hanya mempunyai modal sebanyak 1 juta dapat memenangi tender yang berharga lebih daripada 13 juta.

Wassalam.

22/09/2017

Buku bisnes apa anda patut baca

Salam.

Minggu lepas sambil lepak dekat restoran bonda ampang selepas balik dari pejabat...dah nak masuk maghrib..suasana dah nak gelap.

Aku pekena kuew tiau dengan tea o ais ...selalunya makan set nasi untuk tiga orang...aritu nak rasa makanan lain pulak.

Sambil makan..member aku tanya.."buku bisnes apa yang best nak baca".

Aku pun tau yang member aku ni..buku melayu memang dia tak suka sangat.lagi satu dia nak improve bahasa inggeris dia.

Kalo buku bahasa melayu..buku irfan khairi atau buku azizan osman aku syor la.

Buku  inggeris berlambak tentang bisnes..tapi nak cari yang dekat dengan suasana asia...dan bahasa inggeris yang mudah.

Ye...buku adam khoo aku dah ada banyak koleksi buku adam khoo..satu lagi yang belum tajuk dia Clueless In Starting Business...manala aku nak dapat buku ni..dekat popular xde..kinokuniya xde..kena beli online nampaknya.

Then aku suggest dia beli buku..Secret of buil multi million dollar business.

Semalam...ada whatapps masuk..dia dah beli buku tu...cover baru..pergh! Aku punyer cover lama..cover baru nampak lagi cantik daripada yang lama.

Komen dia..buku tu memang terbaik untuk bahasa enggeris dia yang mudah faham dan dia cadang nak habiskan semasa cuti awal muharram..maknanya hari ni la dia akan habiskan..hahaha.

Wassalam

11/09/2017

Kenapa Perlu Produktif

Salam.

"Fast action fast result", kata-kata Azizan Osman melekat dalam kepala. Jangan risau tanpa gelaran doktor pun anda seorang jutawan dan banyak membantu usahawan bumiputra.

Ada orang kata...daripada beratus ribu peserta yang hadir program hanya beberapa kerap je yang berjaya dan diwar-warkan...beratus ribu yang lain yang gagal tidak dijadikan cerita.

Biarkan mereka..yang penting ilmu yang anda sampaikan kepada ramai orang menjadi amal dan bekalan untuk anda.

Ye banyak yang mengata daripada bertindak seperti yang anda lakukan.

No action no result..begitula hukum kehidupan...jika tiada momentum..mana mungkin terjadinya sesuatu.

Jika tiada pencipta...mana mungkin wujudnya ciptaan aka produk ataupun hasil.

Apakah bisnes akan berkembang jika tiada tindakan dan perancangan daripada ownernya.

Ada yang bercita-cita 10 tahun lepas untuk jadi bisnesman..tapi nak pergi SSM untuk daftar perniagaan enterprise pun tak mampu.

Pandai bercakap , pandai berangan nak kaya...tapi tindakan entah kemana-mana.

Semuanya berbalik kepada diri...anda yang tentukan dimana hala tuju hidup anda...bukan orang lain yang sara anda dan keluarga anda...melainkan diri anda.

Wassalam.

UPSR 2017

Salam.

Arini bermulanya...peperiksaan upsr.

Siapa yang paling gundah gulana? Semestinya ibu..xsenang duduk dibuatnya..macam dia pulak yang ambik exam.

Bermacam-macam doa bertebaran di grup wasap..doa-doa untuk dapat menjawab soalan.. Bukan saja dapat jawab..malah jawapan biarla betul.

Ada yang syorkan baca yasin sepanjang anak menduduki peperiksaan..kalo exam pukul 8 pagi hingga pukul 10 pagi..sepanjang dua jam la ibu baca yasin.

Si ayah pula macam mana...mesti rileks je kan..." perjalanan hidup mereka masih panjang...banyak lagi peperiksaan yang perlu diambil, jangan streskan anak2".

Ooooo....

Namun majoriti yang skor upsr akan cemerlang dalam PT3 dan SPM.

..kelas belakang selalunya akan mempunyai minda kelas belakang.
Itula ayat pakar motivasi Che E kepada saya dalam seminar Booster Efikasi Diri yang saya hadiri khamis lepas.

Tepuk dada tanya selera.

Selamat menghadapi UPSR tangga pertama dalam mencapai kejayaan dalam hidup yang masih panjang.

Hehehe....

Wassalam.

07/09/2017

Masih Takut Untuk Berniaga

Salam

Ramai yang takut nak berniaga

Boleh saya tanya satu soalan

'Kajian menunjukkan pada tahun 2020 nanti, isi rumah mestilah bergaji minimum 12k sebulan kalau nak beli rumah'

Tak takut?

Ok. soalan ini pula

'Apa kata jika one day majikan pecat kita'

Tak takut?

Masih ok? Soalan ini pula

'Sebelum mati, apa yang kita nak tinggalkan untuk anak cucu generasi kita? Hutang yang kita cipta atau Asset?

Sanggupkah kita tinggalkan mereka dalam keadaan meminta-minta?'

Saya kagum dengan satu bangsa minoriti ni. walaupun mereka minoriti, tapi mereka bijak mengambil peluang.

Kat Kota Bharu, ada satu deretan kedai semuanya nama sama.

Untunglah anak cucu dia nanti, kalau tak dapat ijazah, masih boleh cari makan demi sesuap nasi.

- ameer almanna .

20/08/2017

Rahsia Sebutharga #22 : Kepepet

Salam.

Bulan June 2017 dua minggu sebelum hari Raya Aidilfitri.

Sebelum itu dunia dikejutkan dengan serangan virus Ransomware. Banyak negara yang terjejas terutama negara-negara yang masih menggunakan windows XP seperti negara India dan Rusia.

Tahukah anda negara kita juga tidak terkecuali dengan serangan virus ini

Serangan yang berlaku akan menyebabkan komputer menjadi skrin biru atau ianya akan restart secara tiba-tiba. Lebih malang lagi ada komputer yang korup hardisk.

Langkah yang paling mudah yang diambil jabatan adalah dengan format pc. Tetapi adakah ianya penyelesaian kepada isu berkenaan?.

Kaedahnya adalah dengan memasang patches security untuk ransomware .

Itu saja caranya

Ekoran daripada peristiwa ini sebuah agensi terdesak untuk memasang antivirus yang baru.

Dalam keadaan sebegini faktor bajet tidak akan diambil kira yang penting antivirus perlu dipasang.

Pegawai yang terlibat akan sibuk untuk mendapatkan beberapa sebutharga bagi dibuat perbandingan harga

Dan pastinya harga yang paling murah dengan produk dan servis yang sama akan menang.

Dan akhirnya mereka memasang antivirus Bitdefender Gravityzone Advanced sebanyak 155 lesen..dengan kos hampir RM 10 ribu untuk tempoh 3 tahun.

Itulah dia, the power of kepepet... Anda kena mengetahui saat-saat terdesak sesebuah agensi untuk anda mendapatkan sebutharga.

Wassalam.

*Petikan daripada buku Rahsia Sebutharga.

18/08/2017

3 Fasa Kehidupan

Tiga fasa yang melucukan dalam kehidupan.

1. Di umur Remaja
Kamu miliki masa + tenaga
Tapi kamu tidak mempunyai harta.

2. Ketika fasa bekerja
Kamu miliki harta + tenaga
Tapi kamu tidak mempunyai masa.

3. Ketika fasa usia warga emas
Kamu miliki harta + masa
Tapi kamu tidak mempunyai tenaga

Inilah kehidupan...
Ketika dianugerahkan sesuatu kepada kamu
Diambil sesuatu yang lain dari kamu

Kite selalu percaya kehidupan orang lain lebih baik daripada kita
Orang lain pula percaya kehidupan kita lebih baik daripada mereka...
Semua itu terjadi kerana kita kehilangan sesuatu yangg penting dalam kehidupan kita dan ia adalah :

(Qanaah : Merasa Cukup)

Jika kita ingin tahu kedudukan kita di sisi ALLAH,
Perhatikanlah kedudukan ALLAH dlm hati kita..

Yg hidup dikampung berasa nak ke bandar, yg dibandar pula ingin pulang ke kampung...

Bila hujan, kita tanya bila laaa nak kemarau... Di musim kemarau kita tanya bila la hujan nak turun..

Bila duduk di rumah, rasa nak keluar, bila keluar  pula rasa ingin  pulang ke rumah...

Waktu sunyi kita nak kepada org ramai, bila ramai org pula jadi serabut perut,  berasa nak kepada kesunyian...

Ketika bujang ngeluh nak nikah, bila nikah nak nikah satu lagi.. ..Hehehe..

Setelah berkeluarga ngeluh belum dpt anak. Bila ada anak, ngeluh pula perbelanjaan hidup....

Ternyata, sesuatu nampak indah kerana belum kita miliki.. Bila telah dimiliki lain pula jadinya..

Bilakah kebahagiaan akan diperolehi kalau kita sentiasa memikirkan apa yang belum ada, tapi mengabaikan apa yang sudah kita miliki..

Jadilah peribadi yang selalu bersyukur dengan rahmat dan nikmat yang sudah kita miliki..

Mungkinkah selembar daun yang kecil dapat menutup bumi yang luas ini...

Sedangkan menutup telapak tangan sahaja pun sudah begitu sukar..

Tapi, kalau daun kecil ini melekat di mata kita, maka tertutuplah bumi dengan daun..

Begitu juga bila hati ditutupi fikiran buruk sekecil manapun, maka kita akan melihat keburukan dimana-mana, bumi ini sekalipun akan nampak buruk..

Jadi, janganlah menutup mata kita, walaupun hanya dengan daun yang kecil.

Janganlah menutup hati kita dengan sebuah fikiran buruk, walaupun cuma seujung kuku.

Syukuri apa yang sudah kita miliki, sebagai modal untuk memuliakan-Nya.

Kerana hidup adalah, waktu yang dipinjamkan dan amanah yang dipertanggungjawabkan..

Bersyukurlah atas nafas yang masih kita miliki..
Bersyukur atas keluarga yang kita miliki..

Bersyukur atas pekerjaan yang kita miliki..

Bersyukur atas kesihatan yang kita miliki..

Bersyukur atas rahmat dan nikmat yang kita miliki..

Bersyukur dan sentiasa bersyukur di dalam segala perkara..

Jauhilah sifat sombong dgn apa yg kita miliki ..

Ianya bukan milik kita, ianya milik Allah yg Maha Esa... Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah...

Terima kasih ya Allah, terima kasih ya Allah, terima kasih ya Allah....

12/08/2017

Melayu Takut Berniaga

Salam.

Takut Berniaga

Ada orang yang hidupnya susah. Dah tahu susah tapi tak berusaha untuk perbaiki hidup dan redha dengan kesusahan yang dilalui.

Katanya Allah dah tentukan untuk dia lahir dlm keadaan susah, hidup susah & mati dlm keadaan susah. Dah tertulis di Luh Mahfuz.

Soalannya, "Bila dia g tengok?"

Memang saya percaya Qada dan Qadar.

Tapi jangan pula salahkan Qada dan Qadar kalau kita susah.

Jangan salahkan Tuhan sbb kita hidup susah di atas 'kedegilan' kita utk berubah & baiki hidup

Kalau kita tak berusaha untuk ubah hidup.

Kalau kita tak berputus asa untuk berusaha.

Allah pun ada sifat ihsan untuk memberi sbb Allah Maha Kaya.

Kalau diri sendiri tak nak berubah. Janganlah menyalahkan tuhan pula.

Kehidupan kita adalah pilihan kita.

Kita pilih nak senang. Kita pilih nak susah. Sebab apa yang kita buat hari ini adalah pilihan hidup kita beberapa tahun lepas.

Kehidupan kita 2 ke 3 tahun depan bergantung pilihan kita buat hari ini.

Jangan berhenti berusaha. Jangan berputus asa. Kita hanya mampu berusaha, Allah jua yang beri.

Moga2 usaha keras kita ini menjadi asbab Allah beri sesuatu yang kita nak.

Letakkan keyakinan kepada Allah. Buat yang terbaik dalam hidup kita.

InsyaAllah semua yang kita impikan akan menjadi kenyataan.

Hidup akan berubah bila kita mahu mengubahnya dan nekad nak berubah!

Jom Ubah Diri Kita Dulu Agar Hidup Kita Berubah

*Copy wasap grup al-manna ameer

Wassalam

05/08/2017

Bagaimana Anda Tertipu Dengan Skim Cepat Kaya

*Penipuan skim cepat kaya.*

Contoh bgaimana kita tertipu dengan skim cepat kaya..ilmu ini perlu kita tahu..agar ianya tidak berlaku untuk kedua kalinya atau terjebak dengan para suspek penipuan mana-mana skim cepat kaya...

1. Saya mempunyai modal cash sebanyak RM100,000. Saya buka satu syarikat/skim yang ada tawar 3 pakej pelaburan kepada orang ramai:
A. Gold - RM400
B. Platinium - RM4,000
C. Diamond - RM40,000
2. Untuk early stage bukan mudah untuk menarik pelabur, stage pertama adalah strategy untuk menjadi 'trusted'. Pada permulaan ramai orang ragu-ragu dan takut ditipu tapi nak tahu. Kebanyakan orang ramai yang suka mencuba akan letakkan pakej yang paling minima iaitu Gold - RM400. Pakej Gold ini dijanjikan akan dibayar RM100 sebulan selama 3 bulan, dan pelaburan ini akan matang pada bulan ke-4, dan mereka mempunyai pilihan untuk mendapat RM800 (keuntungan) dan pakej akan segera ditamatkan. Contohnya 1000 orang masuk, total collection yang saya dapat adalah sebanyak RM400,000. Duit ini cukup digunakan untuk membayar habuan bulanan pelabur selama 4 bulan. Duit modal Saya RM100,000 digunakan untuk membayar sebahagian kecil mereka yang stop pada bulan ke 4. Kalau 100 orang stop saya kena keluar RM800 x 100 = RM80,000. Apa ada hal keluar sikit modal saya, janji saya dapatkan trusted mereka. Tengok nanti bagaimana saya ‘makan' duit mereka balik.
3. Psikologi emosi dimainkan waktu ini dimana pelabur akan menjadi tamak sebab dengan hanya menunggu lagi 5 bulan mereka akan mendapat RM3600 disamping RM100 bulanan. Kebanyakan mereka tidak akan stop pada bulan ke 4 tersebut kerana mereka menanti habuan yang lebih lumayan di hadapan. Maka mereka mengambil pilihan teruskan habuan bulanan RM100.
4. Pada bulan keempat tersebut pelabur-pelabur sudah termakan 'trusted' dengan dana tersebut disamping sebahagian kecil yang stop dan dapat RM800 tersebut menjadi bukti kononnya skim itu adalah sangat-sangat 'trusted'.
5. Waktu ini kepercayaan terhadap skim ini akan menebal. Maka berbondong-bondonglah diajak keluarga, rakan office, sahabat handai, orang kampung melabur bersama kerana taksub dengan keyakinan tersebut. Diajak joint venture, kumpul modal ramai-ramai dan melabur.
6. Make it short. Contoh 1000 orang tadi yang sangat yakin dan dipukau dengan 'Trusted Scheme' upgrade kepada pakej Diamond - RM40,000. Duit tu mungkin dari joint venture, kumpul duit orang, personal loan, jual harta, pinjam 'Along'. RM40,000 x 1000 = RM40,000,000.
7. Senangnya saya nak dapatkan RM40,000,000 (Rm40 juta!) dengan hanya membayar nilai lakonan 'Trusted'. Bila dah dapat duit, masa ni saya dah boleh istihar macam-macam kepada pelabur-pelabur saya. Paling senang kena rompak, kena tipu atau pecah amanah (tuduh jer sesiapa dalam syarikat dan jadikan kambing hitam). Dan saya tak mampu pulangkan modal pelaburan tersebut kepada pelabur pelabur. Untuk meredakan amarah pelabur saya, saya minta tempoh 6 bulan untuk selesaikan & recovery, cukup 6 bulan Saya minta extent Lagi 6 bulan. Lama-lama mereka putus harap dan pasrah duit mereka telah hangus (disini saya akan mainkan sentimen agama sikit seperti rezeki itu Allah yang tentukan). Mereka akan lupa hari demi hari.
Jika anda rasa penulisan ini memberi kesedaran dan manfaat kepada anda, haruslah di “kongsikan” bersama orang lain agar ianya tersebar luas dan dapat manfaat bersama.

*Senarai Skim cepat kaya*

*SUDAH HANGUS*

Swisscash
Geneva Gold
Azxpro
Gwgfx
MMM
MGCfx/MGCare
WadiahTrading
Rainbowfx
WCP
Tawund
*Highway Group*
YSLM
SolarBond
Islamic Fund
NexusFX
Moores Capital
Double Fast Track
Kazanah Melayu
CPO Trading
Tok Belagak
Utoken
Asia Business Machine bhd
azz marketing
Mastajak fx
Alfafa Banglo

*TENGAH HANGUS*

Kongsimakan ☕⬅
Komuniti Ikhlas
MonSpace
Bitkingdom
Bit Club Network
Pok Din Empire
MybcWorld
AuraSfx

* TENGAH MELETUP LETUP 2 Ramai Join* 

Zenith Gold
Mym1

*POTENSI HANGUS* 

VenusFX
FXUnited
JJ Poor to Rich
ARBA Network /CWC
ABN Network
Bio Niaga Abu Nur
iTijari
iBiz Star Network
AGRCarTrade
Shazamia Gold & Jewelry
Coince
Eurobits
IGOfx
T1FX
MCX Forex
THWGlobal
MYM Programme
PTM4U
Bookcoin
AGR car trade
arion xm fx
gmj4u
Amazing7 society
Mface
MMC (mamacaptain)
Affiliate
Phytoscience
MGSB i-comey kosipitih

⚠Hati2 di luar sana yang gemar skim2 cepat kaya macam ini...

*skim ini tidak akan melabelkan program mereka sebagai " skim cepat kaya "
tapi menarik dgn cara
" habuan "

30/07/2017

Akan Sampai Suatu Masa

Assalam,

Terbaca dalam grup telegram. Mengenai satu hadis.

Rasulullah bersabda:

Akan datang suatu zaman atas manusia:

- Perut-perut mereka menjadi tuhan-tuhan mereka.

- Perempuan-perempuan mereka menjadi kiblat mereka.

- Dinar-dinar (wang) mereka menjadi agama mereka.

- Kehormatan mereka terletak pada kekayaan mereka.

Waktu itu, tidak tersisa dari iman kecuali namanya saja.

Tidak tersisa dari Islam kecuali ritual-ritualnya saja.

Tidak tersisa Al-Quran  kecuali sebatas kajiannya saja.

Masjid-masjid mereka makmur, akan tetapi hati mereka kosong dari petunjuk (hidayah).

Ulama-ulama mereka menjadi makhluk Allah yang paling buruk di permukaan bumi.

Kalau terjadi zaman seperti itu, Allah akan menyiksa mereka dan menimpakan kepada mereka empat perkara (azab):

1 - Kekejaman para pemerintah,
2 - Kekeringan pada masa,
3 - Kezaliman para pejabat,
4 - Ketidak-adilan para hakim.

Maka heranlah para sahabat mendengar penjelasan Rasulullah.

Mereka bertanya, "Wahai Rasul Allah, apakah mereka ini menyembah berhala ?"

Nabi SAW menjawab, "Ya ! Bagi mereka, setiap dirham (wang) menjadi berhala (dipertuhan/disembah)."

(Hadist Mutafaq'alaih)

Cuba kita perhatikan isi hadits tersebut, rasa-rasanya kita sudah boleh mulai merasakannya

Itulah kenapa, alangkah baiknya kita sentiasa menjaga niat untuk selalu berbuat baik dan mengharap redha-Nya

Sebagai pemilik bisnes, biasanya kita sering sibuk dengan aktiviti-aktiviti yang bertujuan untuk mengejar wang dan keuntungan

Padahal, wang bukanlah tujuan.

Ketika pun setiap harinya kita mencari nafkah, niatkan untuk  keluarga dan banyak orang.

Gunakan wang yang kita miliki untuk memperbanyak tabungan amal kebaikan di akhirat kelak, seperti bersedekah, zakat, infaq, dan wakaf

Banyak-banyak membantu orang. Banyak-banyak berbuat kebaikan. Banyak-banyak menyibukkan diri dengan aktivitas da'wah.

Berusaha semaksimun untuk meninggalkan jejak-jejak kebaikan di kehidupan, sebelum akhirnya kita di panggil pulang.

Jom kita saling mengingatkan. Berlumba-lumba dalam kebaikan...

Semoga bermanfaat
wassalam.

Rahsia Sebutharga # 19 : Ringkasan Eksekutif

Assalam.

Apa ye ringkasan eksekutif?

Ringkasan eksekutif (RE) merupakan kertas kerja atau dokumen cadangan sesuatu sebutharga yang jumlahnya besar dan perlu mendapat kelulusan khas daripada sesebuah jawatankuasa.

Kemudian baharulah dokumen sebutharga dilakukan setelah dokumen ringkasan eksekutif diluluskan.

"Pening bro...aku mana tau nak buat paper ni"

RE bukan disediakan vendor aka anda..namun anda boleh membantu dengan menyediakan data-data yang diperlukan...terutamanya dari segi spesikasi.

* Pegawai berkenaan terlalu sibuk untuk menyediakan RE kerana perlukan survey dilakukan untuk mendapatkan harga syiling projek berkenaan.

Oleh kerana anda membantu mereka untuk membuat RE itu tadi..anda akan menjadi favorite agensi berkenaan..kerana anda menyediakan RE untuk mereka secara percuma. Secara tidak langsung wujudnya network yang kukuh antara anda dan agensi itu tadi.

Kaedah ini adalah lebih kurang sama dengan kaedah Timbal Balik..memberi dahulu untuk mendapatkan sesuatu.

RE boleh terdiri dalam bentuk powerpoint atau dokumen word.

Wassalam

28/07/2017

Rahsia Sebutharga #18: Jangan Call, Datang

Assalam.

Jangan call, datang...kring! kring! ...aku angkat call.

Ada suara wanita...dihujung talian.."encik ke yang handle toner".

"Tak..yang handle staf saya".

"Okay nanti saya call semula".

Dunia pemasaran sudah berubah..agensi tidak akan berurusan dengan anda jika tidak kenal anda dan syarikat anda.

Untuk pertama kali jika ada ingin mendapat projek di sesebuah jabatan anda kena datang sendiri untuk berikan penerangan tentang servis dan syarikat anda.

Apa yang perlu anda buat adalah:-

1. Berjumpa dengan orang yang betul. Iaitu pegawai yang incharge mengenai servis yang syarikat anda sediakan.

2. Berikan profile syarikat dan kad bisnes anda.

3. Dapatkan kad bisnes, emel dan no telefon pegawai berkenaan. Untuk diimuatkan kedalam data bank syarikat.

4. Lakukan follow up dan update pegawai berkenaan sekiranya syarikat mempunyai produk baru..update bermakna educate merekai. Jangan fikirkan apa yang mereka boleh berikan kepada mereka ..tetapi apa yang anda boleh berikan kepada mereka.

Perlu diingatkan anda perlulah kemas paling kurang jika tidak pakai blazer..pakaila tali leher..jangan pakai seluar jean..

Jika pakai blazer ..cuba anda pakai kemeja putih dengan tali leher merah.
Thorbaek!!!

Wassalam.

17/07/2017

Modal Bercakap #7 : Ingat Perkataan Mereka

Salam.

Ingat Perkataan Mereka

Ulangi kembali poin menarik yang pernah mereka ucapkan.

Hal ini menunjukkan pada mereka bahawa anda adalah pendengar yang baik dan teman yang menyenangkan.

“Saya masih ingat ketika anda mengatakan ……”.

“Dulu anda pernah kata tidak suka makanan sea food …”.

Wassalam

10/07/2017

Rahsia Sebutharga # 10 : Bank Data

Salam.

Seorang peniaga ulung pernah berkata...

"Jika dalam berniaga aku boleh kehilangan semuanya, dan hanya satu sahaja yang tinggal iaitu senarai nama pelanggan aku boleh bangkit semula"

Huhuhu...anda nampak tak..betapa pentingnya senarai nama ..aka list building aka...bank data..

Apa yang perlu ada dalam bank data?

1. Senarai Pelanggan.
2. Senarai Projek.

Apakah maklumat yang pelanggan yang perlu disimpan.

1. Nama pelanggan.
2.Jabatan Pelanggan bekerja.
3. Alamat emel.
4. No. Telefon.

Lupa pulak no 5.

5. Jawatan Pelanggan.

Dan maklumat pelanggan di dalam bank data hendaklah sentiasa diupdate.

Maklumat projek pula hendaklah mengandungi.

1. Nama Projek.
2. Harga Projek.
3. Agensi projek
4. Tarikh projek

Tahukah anda tempoh maksimun seseorang penjawat awam bekerja di sesebuah agensi kerajaan adalah hanya selama 5 tahun..kalo yang masih stay walaupun dah lebih 5 tahun..dikira bonus la..lebih-lebih lagi untuk pegawai yang berurusan di bahagian perolehan untuk sesuatu projek.

Apakah kepentingan Bank Data kepada anda.

Pertamanya anda senang untuk membuat pemasaran produk anda...menjual sesuatu produk adalah lebih senang kepada pembeli yang sedia ada.

Wassalam.
* Petikan daripada buku Rahsia Sebutharga .

09/07/2017

Rahsia Sebutharga #9 : Product Update

Salam,

Tahukah anda ...seorang penjawat awam perlu berkursus sekurang- kurangnya 7 hari dalam setahun.

Cuma sejak kebelakangan ini..syarat tersebut dilonggarkan berikutan kekurangan bajet oleh kerajaan..anda percaya ke? Kerajaan kekurangan bajet...jangan percaya sangat...bajet dipegang oleh orang politik...mereka yang menentukan sesuatu peruntukan..jika anda perasan..sekiranya dalam masa terdekat atau pada tahun tersebut dijangka akan diadakan Pilihanraya Umum..pasti terdapat kekurangan bajet...hehehe..sendiri faham okay.

Berbalik kepada rahsia nombor sembilan iaitu produk update.

Anda perlu tahu..kebanyakkan penjawat awam amat sibuk dalam kerja seharian dan kekurangan pekerja di jabatan menyebabkan kekangan untuk mempelajari ilmu baru ..yang sentiasa berubah-ubah.

Terutamanya dalam bidang teknologi maklumat..

Oleh yang demikian cara terbaik untuk menjalin jaringan adalah dengan membuat produk update.

Apa-apa produk pun anda boleh buat untuk produk update..yang penting anda pakar dan membaca semua manual berkenaan produk yang akan didemotrasikan.

Yang lebih penting adalah back end sale ..atau menambahkan jaringan kenalan untuk dimasukkan ke dalam bank data anda..sila baca mengenai bank data untuk rahsia seterusnya.

Wassalam.

* Petikan daripada buku Rahsia Sebutharga.

07/07/2017

Fahami Bisnesmu : Untuk Bisa Hidup

Salam.

Sesuatu itu bermula dengan niat..daripada niat baru jadi action...daripada action baru dapat result.

Untuk bangunkan bisnes anda perlu ada niat.

Jika dengan bisnes dapat dekatkan anda dengan Allah...percayalah anda berada didalam bisnes yang betul.

Jika dengan bisnes ianya menjauhkan anda daripada Allah..tinggalkan saja bisnesmu.

Pastikan niat bisnes anda adalah ingin memberi manfaat kepada orang lain..baharulah duit akan masyuk dengan sendirinya..ramai yang tidak faham prinsip ini..ramai yang berniat untuk kaya..untuk mempunyai wang dan harta benda yang banyak.

Ingat langkah pertama untuk fahami bisnesmu adalah dengan berniat..betulkan niat anda..Insya Allah anda akan dibantu olehNya.

Wassalam.

6.49 pagi
Hulu Langat.

06/07/2017

Rahsia Sebutharga #8: Date Trigger

Salam.

Kisahnya seorang vendor datang ke sebuah jabatan kerajaan. Seorang vendor perempuan umur dalam linkungan awal 40 an.

Vendor : Salam, saya datang nak register company untuk jabatan encik.

Client : Oooo.. Kalo untuk register company puan boleh ke bahagian kewangan atau bahagian stor. Syarikat puan dalam bisnes apa ye?

Vendor: Syarikat kami menawarkan perkhidmatan sewaan mesin fotokopi.

Client : Untuk sewaan fotokopi puan kena berjumpa dengan unit IT. Tapi kontrak sewaan yang sekarang baharu sahaja diperbaharui..dan akan tamat pada Disember 2020.

Vendor : Berapa unit mesin fotokopi yang disewa?..mungkin untuk sewaan yang akan datang syarikat saya boleh ambil bahagian.

Client: Dalam 7 unit..dan saya rasa elok puan call dalam tempoh 3 bulan sebelum kontrak tamat. Sebab pada masa tu..jabatan mungkin sedang sediakan sebutharga yang baru..dan mereka akan hubungi puan untuk masuk dalam sebutharga yang akan dibuka.

Vendor : Maknanya dalam bulan september atau Oktober 2020 la ye.

Client : Macam tu la nampaknya..sebab buat masa sekarang memang tiada sebutharga yang akan dibuka. Kalo puan register sekarang pun tiada gunanya..baik telefon masa sebutharga nak dibuka. Lagi satu mungkin person incharge pun dah bertukar..nanti entah mana-mana dicampakkan profile syarikat puan.

Vendor : Boleh saya tau tarikh tepat kontrak akan tamat..nanti boleh saya follow up.

Client : erk!!!..hehehehe

Wassalam.

* Petikan daripada buku Rahsia Sebutharga.

30/06/2017

Rahsia Sebutharga # 5 : Ceritakan Manfaat

Salam,

Pada hakikatnya, orang lain TIDAK PERNAH membeli produk Anda.
Mereka membeli ‘sesuatu’ di balik produk tersebut.

Orang tidak pernah membeli shampu, mereka membeli khasiat dari shampu yang diberikan (meluruskan rambut, menghilangkan kelemumur, membuat harum, agar tidak kusut, menghilangkan dll).

Orang tidak pernah membeli kenderaan, mereka membeli fungsi dari kenderaan tersebut (kecepatannya, kemewahannya, bahan bakarnya yang jimat, fungsinya untuk keluarga, dll)

Teknik CERITAKAN MANFAAT menuntut Anda untuk menguasai Product Knowledge dan detail manfaat dari produk yang Anda ingin jual. Untuk ini anda perlu tau luar dan dalam mengenai produk dan bertanyakan kepada principal mengenai produk berkenaan..jika perlu bawa sekali wakil jualan produk berkenaan untuk demo ..sekiranya anda tidak yakin melakukan presentation.

Jangan sampai ketika calon pembeli Anda bertanya kepada Anda, Anda tidak tahu jawapannya.

Ceritakan terperinci manfaat yang terkandung dalam produk atau perkhidmatan anda tanpa merugikan Anda sendiri. Jelaskan kepada calon pembeli Anda, tonjolkan manfaatnya, bukan hanya cirinya.

Tolong praktis dahulu sebelum membuat persembahan slide..jika anda tidak ingin kelihatan bodoh dihadapan client anda..ingat praktis make perfect.

Wassalam

* Petikan Buku Rahsia Sebutharga

27/06/2017

Rahsia Sebutharga #1 : Harga Paling Murah

Salam.

Saya berkecimpung di dalam penilaian sebutharga dalam 11 tahun..bukan sahaja penilaian harga ..malahan penilaian tender yang berharga berjuta- juta.

Dalam menentukan pemenang di dalam setiap penyebutharga yang masuk bertanding..pola pemenang adalah sama..iaitu mereka menawarkan harga yang paling murah...walaupun mereka mempunyai keupayaan kewangan yang paling murah...keupayaan kewangan dinilai berdasarkan  3 bulan penyata kewangan yang terkini.

Bagaimana anda boleh menawarkan harga yang paling rendah antara penyebutharga yang masuk bertanding.

Rahsianya adalah anda perlu mencari pembekal atau pengeluar atau pengedar yang dapat memberikan harga yang termurah.

Bagaimana hendak mendapatkan sebutharga termurah?

Anda perlu mendapatkan sekurang-kurangnya 5 quotation..kalo dapat 3 quotation? ...ok la tu janji jangan kurang daripada 2. Susah tu bro.. nak dapat 5 quotation...caranya jangan guna orang tengah..pergi terus kepada pengilang atau pengeluar..noktah.

Pening ye..

Untuk mudahkan tanya client apa brand yang dipakai sekarang..senang untuk anda check harga dekat market..

Keduanya...jika client tidak ingin gunakan produk lama ...cuba tanya client apa produk yang dia cadang untuk guna dan selesa (user friendly) pakai.

Dan pastinya client tidak akan syorkan sesuatu produk yang spesifik.tapi mana tahukan nasib anda baik...hehehe..nak lagi gampang..mintak setiausaha anda yang tolong tanyakan...Terbaik la Gopal!!!

Wassalam.

* Petikan daripada buku Rahsia Sebutharga

Rahsia Sebutharga : Bagaimana Menetapkan Harga

Salam.

Vendor : Salam...bro berhenaan barang-barang yang ko nak, aku dah dapat harga daripada pengeluar...berapa harga aku nak letak dalam quotation ni bro.

Sifu : Bro, harga yang ko dapat tu.harga kilang atau harga pengedarkan? ...itu dikira harga market.

Vendor : A ah ...bro.

Sifu : Kalo ikutkan prinsip selling hargab yang terbaik mesti diakhiri dengan angka 5 atau 7..selalunya penjual letak angka 9. Contohnya RM 195 atau 197..tapi untuk harga satu-satu barang jela.

Vendor : Kalo sebutharga dalam jumlah yang besar macam mana bro?

Sifu : Untuk sebutharga dalam jumlah besar...pertamanya..ko kena betul2 yakin
itu adalah harga untuk barang yang ko nak order...takut pengedar silap bagi harga bagi produk yang lain.

Vendor : Oooooo...

Sifu : Kemudian harga pengedar tu...ko boleh naikkan sama ada 10% , 20% atau 30%...jangan sampai lebih daripada 50% .Bergantung kepada kepada kesukaran kerja yang akan dilakukan..samada dari segi manpower atau kos pengangkutan..yang tu adalah kos yang x dapat lihat..ko kena kira sekali.

Vendor : Okay, tq sifu.

Wassalam.

* Petikan daripada buku Rahsia Sebutharga.

Rahsia Sebutharga #2 : Cerita Orang

Salam.

Rahsia kedua ...selepas rahsia pertama memenangi sebutharga adalah cerita orang...di mana anda menerangkan kepada client mengenai testimoni atau jabatan lain yang pernah menggunakan produk atau perkhimatan anda.

Contohnya.

vendor : Tuan, produk yang kami tawarkan ini pernah digunakan oleh jabatan di bawah kementerian yang sama dengan jabatan tuan.  Setakat hari ini mereka tidak mempunyai aduan dengan produk yang digunakan. Tuan boleh lihat surat setuju terima jabatan berkenaan. Pihak tuan juga boleh bertanyakan pendapat mereka berkenaan dengan servis yang kami lakukan.

Pointnya :

Kebanyakkan jabatan lebih suka jika dibandingkan dengan agensi yang berada dibawah kementerian yang sama. Kerana kelulusan untuk mendapatkan perolehan atau bajet adalah lebih besar...kerana pernah digunakan oleh jabatan lain..dan ternyata ianya amat berkesan..jika perlu dibentangkan kepada kementerian..mereka boleh membuat contoh dengan memetik kepada agensi yang pernah membuat perolehan berkenaan.

Wassalam.

* Petikan daripada buku Rahsia Sebutharga.

26/06/2017

Rahsia Sebutharga : The Power Of Three Quotation

Salam

Staf jabatan : Hello, bro ...mintak tolong boleh... Mintak bagi lagi 2 quotation. Bos aku nak mintak buat perbandingan harga.

Vendor : harga bawah 10 ribu xkan nak kena bagi 2 quotation lagi kot..xpe, ko punyer hal aku setlekan ,nanti aku contact dua lagi kompeni untuk buat quotation tu.

Staf jabatan : Nak buat macam mana bro..dah polisi jabatan macam tu. Aku boleh je nak carikan 2 quotation tu..takut nanti diaorang bagi harga lagi murah daripada quotation yang ko bagi tu..jadi nak senang ..aku mintak tolong ko je la yang carikan.

Vendor : Orait bro..petang nanti aku emelkan.

Staf jabatan : Make sure, harga lebih tinggi daripada quotation kompeni ko bro...aku pun dah survey market..memang harga dalam sekitar yang ko bagi.

Vendor : Okay bro..Selamat Hari Raya.

*Petikan buku Rahsia Sebutharga.

Wassalam.

25/06/2017

Rahsia Sebutharga : Networking

Salam,

Terlebih dahulu saya mengucapkan selamat Hari Raya Aidil Fitri.

Korang pernah makan dekat bonda x? Restoran bonda yang terletak di taman dagang ampang.

Kalo belum, korang kena try ..tomyam dia terbaik..pasti meletop...kalo aku nak pekena tomyam yang terbaik aku pasti pergi tempat ni.

Selasa lepas salah sorang member aku ajak aku buka pose dekat situ.

Katanya hari last dia dekat KL sebab dah nak balik kampung di Kelantan.sambut raya kat sana.

Kawan aku ni dari dulu aku respek cara dia buat bisnes.

Tetapi akhir-akhir ni..dia mengadu dekat aku yang bisnes saban tahun makin kurang..mungkin kerajaan sedang buat penjimatan...x banyak sebutharga yang dia dapat atau menang.

Kalo dulu sebulan boleh dapat 4 ke 5 sebutharga..sekarang 1 sebutharga dalam sebulan..balik modal je katanya.

Katanya lagi..networking yang dia bentuk lama dulu kian menghilang aka pupus...sebab ramai kenalan yang sudah bersara..dan silap dia kerana mengharapkan kenalan yang lama ..tanpa mencari networking pelapis..seperti yang dinasihatkan oleh kawannya.

Menyedari hal yang demikian..kini beliau berusaha semula untuk membentuk network yang baru.

Tip yang beliau guna dalam membentuk networking adalah berkawan dengan ikhlas tanpa mengharapkan apa-apa balasan mau pun anugerah.

Bila orang dah percaya dengan kita automatik projek akan datang..yang penting "berkawan"..katanya.

Berbeza dengan usahawan lain yang hanya berhubungan sekadar untuk mendapatkan sebutharga. Selepas dapat dan setelah selesai melakukan kerja..dapat bayaran kemudian hilang.

Mencari pelanggan yang baru adalah sukar berbanding berurusan dengan pelanggan yang sedia ada..wujudkan database pelanggan anda. Pastikan pelanggan sentiasa mengetahui kewujudan atau aktiviti bisnes yang anda lakukan.

Wassalam.

08/05/2017

PBKL 2017 : Kenapa Aku Tak Pergi?

Salam.

Pesta buku Kuala Lumpur telah abis berlangsung.

Tahun ni aku keberatan untuk ke sana.
Tetiba tidak bersemangat untuk menghadiri pesta yang memang aku tunggu-tunggu setiap tahun.

Kenapa?Adakah sebab minat aku dalam pembacaan makin pudar.

Tidak mungkin pudar..aku pernah dilempang guru disiplin sebab curi buku masa di sekolah rendah..dan niat baik untuk pulangkan semula tidak kesampaian..terkantoi dalam cubaan untuk memulangkan semula buku berkenaan.

Aku tidak hadir PBKL 2017 ..disebabkan aku sedar ..aku sudah tidak mampu memghabiskan satu-satu buku dalam masa yang singkat. Banyak buku yang sudah aku beli..hanya sempat aku baca di pertengahan jalan..dengan kata lain buku yang aku ada masih belum sempat dibaca.

Keduanya...setakat ini tiada buku2 yang membuatkan aku teruja untuk memilikinya..kebanyakan penulis kegemaran aku sudah hilang bisa dalam penulisan...hanya kitar semula idea lama.

Mungkin aku akan datang untuk PBKL tahun depan..

Bagaimana dengan SBB 2017..yang akan diadakan di Matic pada 13.5.17 ..adakah aku akan datang?.. Program Sepetang Bersama Blogger antara acara yang aku tunggu2 untuk hadir...yang ni pun aku tengah fikir.

Wassalam.

09/04/2017

Hamka : Terlena

Puisi Al Marhum Prof Hamka

TERLENA

Waktu berlalu begitu pantas menipu kita yang terlena

Belum sempat berzikir di waktu pagi, hari sudah menjelang siang, Belum sempat bersedekah pagi, matahari sudah meninggi.

Niat pukul 9.00 pagi hendak solat Dhuha, tiba-tiba azan Zuhur sudah terdengar..

Teringin setiap pagi membaca 1 juzuk Al-Quran, menambah hafalan satu hari satu ayat, itu pun tidak dilakukan.

Rancangan untuk tidak akan melewatkan malam kecuali dengan tahajjud dan witir, walau pun hanya 3 rakaat, semua tinggal angan-angan.

Beginikah berterusannya nasib hidup menghabiskan umur? Berseronok dengan usia?

Lalu tiba-tiba menjelmalah usia di angka 30, sebentar kemudian 40, tidak lama terasa menjadi 50 dan kemudian orang mula memanggil kita dengan panggilan "Tok Wan, Atok...Nek" menandakan kita sudah tua.

Lalu sambil menunggu Sakaratul Maut tiba, diperlihatkan catatan amal yang kita pernah buat....

Astaghfirullah, ternyata tidak seberapa sedekah dan infak cuma sekadarnya, mengajarkan ilmu tidak pernah ada, silaturrahim tidak pernah buat.

Justeru, apakah roh ini tidak akan melolong, meraung, menjerit menahan kesakitan di saat berpisah daripada tubuh ketika Sakaratul Maut?

Tambahkan usiaku ya Allah, aku memerlukan waktu untuk beramal sebelum Kau akhiri ajalku.

Belum cukupkah kita menyia-nyiakan waktu selama 30, 40, 50 atau 60 tahun?

Perlu berapa tahun lagikah untuk mengulang pagi, siang, petang dan malam, perlu berapa minggu, bulan, dan tahun lagi agar kita BERSEDIA untuk mati?

Kita tidak pernah merasa kehilangan waktu dan kesempatan untuk menghasilkan pahala, maka 1000 tahun pun tidak akan pernah cukup bagi orang-orang yang terlena.

Pak Hamka.
(Pujangga Nusantara)
Hudzaifah Abu

30/03/2017

Perjalanan Terjauh Dan Terberat

Salam.
*Tahukah Kamu Duhai Kaum Lelaki...*

*Perjalanan Terjauh Dan Terberat Bagi Seorang Lelaki Adalah Perjalanan Ke Masjid.*

*Sebab Ramai Orang Kaya Tidak Sanggup Mengerjakannya.*

*Jangankan Sehari Lima Waktu. Bahkan Ramai Pula Yang Seminggu Sekalipun Terlupa.Tidak Kurang Pula Yang Seumur Hidup Tidak Pernah Singgah Ke Sana.*

*Perjalanan Terjauh Dan Terberat Adalah Perjalanan Ke Masjid.*

*Kerana Orang Cerdik Dan Pandai Pun, Sering Tidak Mampu Menemukannya.*

*Walaupun Mereka Mampu Mencari Ilmu Hingga Ke Universiti Di Eropah. Ataupun  Amerika.*
*Mudah Melangkahkan Kaki Ke Jepun, Australia Dan Korea.Dengan Semangat Yang Membara.*

*Namun Ke Masjid Tetap Saja Perjalanan Yang Tidak Mampu Mereka Tempuh...Walau Telah Bergelar PHD.._*

*Perjalanan Terjauh Dan Terberat Adalah Perjalanan Ke Masjid.*

*Kerana Para Pemuda Kuat Dan Bertubuh Sihat Yang Mampu Menakluki Puncak Gunung Berapi.. Pun Sering Mengeluh Ketika Di Ajak Ke Masjid.. Alasan Mereka Pun Bermacam².. Ada Yang Berkata Sebentar Lagi.. Ada Yang Beralasan Tidak Selesa DiCop Alim..*

*Perjalanan Terjauh Dan Terberat Adalah*
*Perjalanan Ke Masjid..*
*Hatta*
*Ahli Sukan Yang Kuat*
*Terkenal Dengan Ketangkasan*
*Terkenal Dengan Kehebatan*

*belum pasti*
*Gagah Mendaki*
*Tangga Masjid*

*Maka Berbahagialah Diri Mu Wahai Lelaki.. Bila Engkau Telah Terbiasa Melangkahkan Kaki Ke Masjid..*

*Kerana Sejauh Manapun Engkau Melangkahkan Kaki.. Tidak Ada Perjalanan Yang Paling mulia serta* *Membanggakan.. Selain Perjalanan Mu Ke Masjid..*

*Biar Aku Beritahu Rahsia Kepada Mu.. Hakikatnya Perjalanan Mu Ke Masjid Adalah Perjalanan Untuk Bertemu Rabb Mu..*

*Itulah Perjalanan Yang DiAjarkan Oleh Nabi Mu.. Serta Perjalanan Yang Akan Membezakan Mu Dengan Orang² Yang Lupa Akan Rabbnya..*

*Perjalanan Terjauh Dan Terberat Adalah Perjalanan Ke Masjid..*

*Maka Lakukanlah Walau...Engkau Terpaksa Merangkak Dalam Gelap Subuh*
*Demi Mengenal Rabb Mu..Nescaya* *kamulah*
*Insan2 yang BERUNTUNG*...
*AKHIRAT kelak...*

*Pesanan utk diri Sendiri, Ayah2, Suami2, Anak2 Lelaki, Adik & Abang Lelaki dan mereka2 bergelar Lelaki dan selagi ada kemampuan kudrat*

Wassalam.

28/03/2017

30 Tips Memperbaiki Hidup

Bagaimana untuk memperbaiki hidup anda.

1. Jangan bandingkan hidup anda dengan orang lain. Anda mungkin tidak tahu bagaimana perjalanan hidup mereka.

2. Jangan mempunyai pemikiran negatif terhadap benda yang kamu tidak boleh kawal. Sebaliknya, tumpukan tenaga anda terhadap benda yang positif yang anda miliki pada masa ini.

3. Jangan terlebih buat apa yang anda mampu. Cukuplah setakat yang anda mampu.

4. Jangan terlalu serius terhadap diri anda. Tiada siapa yang berbuat demikian.

5. Jangan bazirkan tenaga anda terhadap gossip.

6. Berfikir lebih jauh bila anda masih terjaga.

7. Iri hati adalah sia-sia. Kamu sudah mempunyai semua yang kamu perlukan.

8. Lupakan perkara yang sudah lepas. Jangan ungkit kesilapan pasangan anda di masa lampau. Ianya akan menghancurkan kegembiraan anda di masa kini.

9. Hidup ini terlalu singkat untuk membenci sesiapa. Hindarkan daripada membenci sesiapa.

10. Berdamailah dengan masa lalu kamu supaya ia tidak akan merosakkan masa sekarang kamu.

11. Tiada siapa yang mengawal kegembiraan kamu selain dari kamu sendiri.

12. Ketahuilah bahawa hidup ini ialah seperti sekolah dan kamu di sini untuk belajar. Masalah ialah salah satu dari kurikulum yang akan muncul dan pergi seperti kelas algebra, tetapi pengajarannya akan kamu pegang seumur hidup kamu.

13. Senyum dan tertawa selalu.

14. Kamu tidak perlu menang setiap pertengkaran. Setuju untuk tidak setuju.

15. Hubungi keluarga kamu selalu.

16. Beri sesuatu yang baik untuk orang lain setiap hari.

17. Maafkan orang lain.

18. Luangkan masa untuk orang yang berumur 70 tahun ke atas dan 6 tahun ke bawah.

19. Pandangan orang lain terhadap kamu bukan urusan kamu.

21. Pekerjaan kamu tidak akan menjaga kamu bila kamu sakit tetapi keluarga kamu akan menjaga kamu. Selalu berhubung.

22. Dahulukan Tuhan dalam segala yang kamu fikir, katakan dan buat.

23. Tuhan itu penyembuhan.

24. Buat perkara yang betul.

25. Bagaimana baik atau buruk pun situasi sekarang, ia akan berubah.

26. Bagaimanapun yang kamu rasa, bangun, salin pakaian dan pergi.

27. Yang terbaik akan datang kemudian.

28. Buang apa yang tidak berguna atau yang tidak menggembirakan.

29. Bila kamu terjaga di waktu pagi, bersyukur kepada Tuhan.

30. Kalau kamu kenal Tuhan kamu akan gembira selalu. Jadi, bergembiralah selalu.

Apabila kamu mengamalkan kesemua di atas, kongsikanlah pengetahuan ini dengan orang yang kamu sayangi, orang di sekolah kamu, orang yang kamu selalu bermain bersama, orang yang kamu kerja bersama, dan orang yang tinggal bersama kamu. Bukan sahaja ianya akan memperbaiki hidup anda, tetapi juga orang di sekeliling anda.

Menarik utk dikongsikn bersama...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff