26/06/2017

Rahsia Sebutharga : The Power Of Three Quotation

Salam

Staf jabatan : Hello, bro ...mintak tolong boleh... Mintak bagi lagi 2 quotation. Bos aku nak mintak buat perbandingan harga.

Vendor : harga bawah 10 ribu xkan nak kena bagi 2 quotation lagi kot..xpe, ko punyer hal aku setlekan ,nanti aku contact dua lagi kompeni untuk buat quotation tu.

Staf jabatan : Nak buat macam mana bro..dah polisi jabatan macam tu. Aku boleh je nak carikan 2 quotation tu..takut nanti diaorang bagi harga lagi murah daripada quotation yang ko bagi tu..jadi nak senang ..aku mintak tolong ko je la yang carikan.

Vendor : Orait bro..petang nanti aku emelkan.

Staf jabatan : Make sure, harga lebih tinggi daripada quotation kompeni ko bro...aku pun dah survey market..memang harga dalam sekitar yang ko bagi.

Vendor : Okay bro..Selamat Hari Raya.

*Petikan buku Rahsia Sebutharga.

Wassalam.

0 comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff