12/11/2017

Jangan Bandingkan Wetland Dengan Petrosains

Salam..

Weekend tak tau nak pergi mana..

Cuba pergi wetland putrajaya.

Sebulan yang lalu aku dah pergi petrosains ... Masuk tengahari sampai maghrib baru keluar..yang seronoknya adalah anak2...dapat main game.

Tapi wetland lain pula ceritanya...aktiviti fizikal dan pengetahuan mengenai alam adalah seimbang.

Semalam aku riki wetland dah lewat. Sebab tunggu wife balik kerja baru boleh gerak..kul 4 baru sampaib wetland. Itu pun sebab sesat sebab aku exit taman wetland rekreasi air.jauh pula aku u turn..

Kalo korang nak pergi aku nasihat pergi awal tengahari..banyak masa korang boleh teroka..kalo bawak anak lagi la.

Jangan risau surau disediakan...

Dekat Taman Rekreasi korang boleh naik basikal, kayak atau bogie car.

Disebabkan aku bawak anak2 so proceed tengok pameran je la.

Dekat bangunan penghayatan alam...macam2 korang boleh sedut ilmu.

Aku layan sekilas je.m.sebab nakn layan anak-anak lagi

Ada tiga floor untuk korang pusing2.

Malangnya bahagian underground cineplex x ada show yang ditayangkan.

Mungkin sebab tu ..diaorang x kenakan tiket..tempoh tertentu nanti akan dikenakan tiket kot.

Pukul 5.30 aku riki pulakn menara pandang jauh..gayat jugak la..rasa goyang sekejap kepala lutut..kalo pergi situ xnaik menara tu..memang xlengkap tour korang.

Tapi kena jaga-jaga kalo rasa mcm nk ujan..xboleh naik..takut petir sambar menara..xpasal-pasal korang pun rentung sekali..hehehe.

Ohye...kat level atas sekali..beware sebab ada lebih buat sarang kat lantai...kat area belah kanan.diaorang lupa kot nak menage tempat tu.

Aku tak detailkan sangat pasal ruang pameran...sebab aku pun x sempat nak mentelaah lama2. So korang bolehla pergi baca.

Mungkin next time aku nak pergi ..naik kayak pulak

Wassalamm.

0 comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff