08/11/2017

Kenapa Aku Balik Awal Malaysia Social Media Week 2017

Salam.

Pagi tadi aku riki Event Malaysia Social Media Week di Hotel Berjaya Time Square bertempat tingkat 14 ballroom.

Aku sampai sana dalam pukul 9.26 pagi. Aku parking motor di sayap timur...tanyakan park guard.. Where is Berjaya Hotel ...pergh .. Dekat sebelah sayap barat..terpaksala aku menapak jalan jauh sikit.

Kedai- kedai dalam Time Square banyak yang masih belum bukak lagi.

Biasanya kedai-kedai akan dibukak dalam pukul 10 pagi ye.

Sampai di sayap west..aku tanya lagi dekat pak guard foreigner..dia kata kena naik lif ke tingkat 14 ballroom.

Aku kena beratur sekali dengan student berjaya universiti college...diaorang turun tingkat 11 ..aku proceed ke tingkat 14.

Sampai tingkat 14..aku corner kanan..dan disitu aku nampak ramai yang tengah beratur di kaunter pendaftaran.

Dalam 5 minit baru sampai turn aku..pergh pelbagai ragam dan bangsa manusia yang ada..biasalakan 1 Malaysia ..ops bukan 1 Malaysia..mat salleh pun ada.

Ramai yang datang sebab kalo ikut tentatif program..pukul 5, PM akan datang..x tau la aku ada ke x masa tu..kalo aku rasa bosan.. Dan ilmu yang diaorang curah aku hanya ilmu biasa-biasa saja..maka aku akan cabut awal...

Kalo speaker bagi talk setakat teori saja ..aku akan blah tanpa pandang belakang.

Sori bro...belum layak jadi sifu aku.

Demmm!!! Dewan penuh..alamak! Aku xde tempat duduk..padan muka aku. ..itula natijah datang lambat.

Kalo datang pukul 8 dapatla duduk barisan paling depan.

Xpela berdiri je la..aku berdiri sebelah air minuman..dekat dinding belakang.

Kelihatan makin ramai peserta yang masuk dewan.

Nasib baik pihak hotel datang tambah lagi kerusi..peluang ni aku xkan lepaskan..kalo sampai petang program ni..boleh krem kaki  aku.. So aku sambar satu kerusi..selamba aku duduk walaupun ada beberapa girl yang nak duduk...hahaha.

Demi ilmu ...adat sopan taruk tepi dulu..luckly girl2 yang kat situ pun dapat duduk juga..xdela aku rasa bersalah sangat.

Aku nak sembang dengan orang sebelah aku..xjadi sebab sorang dari negara India seorang lagi girl sebelah aku.

Aku wasap kat member aku..yang datang lebih awal dari aku..rupenyer dia duduk kat bahagian tengah..xpela ..layan je la talk dari speaker yang pihak Media Malaysia Chamber sediakan.

Aku xkan sebut nama2 speaker yang bagi talk..ada sedikit kelainan bila speaker Marcus Teoh ..dengan menggunakan analogi Durian berjaya menarik perhatian aku..selain dari Kiruba Shankar daripada Chennai India. (Teringat filem Chennai Express hehehe...)

Pukul 12 tengahari...saat yang aku tunggu untuk dengar talk dari co-founder Chatbot..Jaya Kishore yang datang khas dari bangalore india.

Namun talk yang disampaikan kurang menarik..sian kat dia..datang jauh-jauh tapi..aku kecewa ..tidak mencapai standard yang aku inginkan.

Kemudian Chen Chow ..founder fave..talk yang jujur dari pengasas Fave .. I like it.

Hampir pukul 1 tengahari ..aku mula rasa bosan..dan sememangnya aku jenis yang xboleh duduk lama2 dalam sesuatu event.

Kalo yang membosankan ..lagila.

Esok ada lagi untuk workshop..mungkin aku xpergi kot. Dan aku rasa memang aku x pergi.

Wassalam.

0 comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff