03/12/2017

Pinjamkan Hatiku Korang Mesti Tonton

Salam,

Arini ajak wife pergi layan movie pinjamkan hatiku.

Dari semalam lagi nak layan citer ni.

Pergi malam tadi..masa tayangan dah terlepas...xkan nak masuk separuh masa.

So..cakap kat wife xpe..petang esok kita layan.

Alhamdulillah..

Sampai dekat spektrum ampang..parking kat tingkat 4 .

Booking tiket..cuma dua sit je dah orang booked...sit yang kosong..aku booked sit D5 ngn D6..panggung 2.

Okay la. Citer melayu mana boleh lawan citer Thor Ragnarok dengan Justice League.

Masih ada 30 minit lagi..makan dulu..then sempat solat tingkat 5.

Masuk panggung dah lewat 10 minit...its okay..citer baru start.

Biler habis citer..wife mintak aku komen..

Garapan Osman Ali..x menghampakan..mengubah skeptikal aku mengenai citer melayu.

Sinematografi memang terbaik...banyak scene dan pemandangan..yang aku xpercaya ada kat malaysia..

Kebanyakan pengambaran dibuat di Perlis, Perak dan juga Pahang.

Walaupun terdapat scene yang dibuat di New Zealand.

Orang kat depan aku..aku tengok mengesat air mata.

Aku pun berair kelopak mata aku.

Nasib baik xtumpah.

Scene yang last sekali menyentap jiwa aku..saat-saat naufal nak meninggal. Dengan kelambu dan keadaan umah kampung...rasa dekat dengan hati aku.

Komen aku dekat wife...

Laila..bagusla..sebab xmengejar kebendaan..lebih mengutamakan kebahagian hati.

Citer ni..korang patut tengok..dan jangan lupa bawak tisu.

Kalo x mengalir air mata..memang hati korang kering.

Aku bagi A+ untuk citer ni..dan kalo aku xtahan..aku nak repeat semula.. Sebab bawak baby naurah dalam wayang..sekejap aku kena bawak dia keluar..takut penonton lain terganggu.

Aku tanya wife..ada mengalir air mata x..dia x mengaku..aku tengok mata dia merah je...hehehe..

Wassalam.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff