07/01/2018

HIDUP INI ADALAH SEBUAH PERJUANGAN, HANYA YANG LUAR BIASA AKAN MENANG

Salam.

Mereka yang "luar biasa" akan mendahului mereka yang hidup sekadar "biasa biasa" atau sekadar "ok laaa"

Takde siapa marah pun kalau kita hidup luar biasa, biasa biasa atau ok laaa

Sebab semua itu adalah pilihan kita sendiri, kita sendiri yang pilih untuk hidup dalam keadaan begitu

Orang yang cara hidupnya luar biasa, result dalam kehidupannya akan dapat lain

Orang yang cara hidupnya biasa biasa, result dalam kehidupannya akan dapat lain juga

Begitu juga bagi mereka yang cara hidupnya "ok laaa" (katanya Allah dah takdirkan hidupnya dalam keadaan susah sehingga dia mati dan ianya sudah tertulis di Luh Mahfuz)

Persoalan disini:

1) adakah itu takdir kalau kita sendiri pun belum berusaha sungguh sungguh dulu? tak buat pun lagi dah kata tak boleh

2) bila dia p tengok takdir dia di Luh Mahfuz?

Of course result orang yang amalkan cara hidup "ok laaa" seperti ini takkan sama seperti result mereka yang mengamalkan cara hidup luar biasa

Allah takkan mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan mereka yang mengubahnya sendiri

Dilahirkan dalam keadaan miskin itu bukan salah kita tapi mati dalam keadaan miskin itu memang salah kita

Jangan sentap, tak nak amek something to ponder sudah nama kau joyah

- founder ameer

0 comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff