21/05/2018

Korbankan Masa Muda Belajar Berniaga

Salam.

Masa mula2 buat bisnes, anda akan rasa excited bila dapat payment 2 angka

Lama2 payment 2 angka tu anda dah tak rasa apa2 dan excited bila dapat payment 3 angka pulak

Lama2 payment 3 angka tu anda dah rasa biasa dan teruja bila dapat payment 4 angka

dan begitulah seterusnya..

Sebab itu yang saya rasa sekarang, bermula dari bawah dengan tiada satu sen pun (orang pandang atas bawah je masa ni)

Saya bermula 3 tahun lepas dengan menerima payment 1-2 angka sahaja

Tu pun dah rasa gembira sebab umur 19 tahun dah dapat jana duit 2 angka secara online sendiri heheh

p/s : moga2 sedekah kita selepas buat bisnes pun format macam di atas juga inshaAllah

Pointnya di sini, kita orang muda kena BERMULA dan START hari ini

'Korban' kan rasa jealous kita bila nampak kawan2 yang seusia dgn kita duk 'berseronok' di buai cinta remaja

Kita belajar buat bisnes pada usia darah muda sungguh2, lama kelamaan kita tak sedar yang kita dah jauh terbang ke atas jika di bandingkan diri kita 3-4 tahun yang dulu

Jom kita terbang tinggi2 & tinggalkan rakan2 kita yg masih lagi di ulik 'cinta' tanpa ikatan yg sah, alih2 kita yang dapat ikatan yg sah terlebih dahulu (ehh?) hihihi

- Ameer founder al-Manna

0 comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff