20/08/2018

Penangan Hantu Kak Limah

Salam.

Dengar kata kutipan hantu movie hantu kak limah dah cecah 20.5 juta bila saya dan anak2 layan movie ni dekat Taiping Sentral sempena hari raya haji dan cuti sekolah.

Tips nak lariskan filem dari zaman purbakala yang tak pernah gagal adalah dengan menggunakan pelakon-pelakon top dan mempunyai daya tarikan ke pawagam.

Dan filem ini menggunakan banyak pelakon-pelakon yang top ...termasuklah pok ya cong codei.

Zul Arifin sahaja pun dah membuatkan orang ramai datang ke pawagam.

Ditambah Erra Fazira, Jue Aziz, Mus May dan Dato Vida. Sememangnya pelaris filem.

Filem pulak dikategorikan sebagai seram komedi..anak2 pun boleh layan citer ni.

Tak mustahil kalo suratkhabat masih lagi..mengeluarkan artikel berkenaan kutipan filem ini..ianya akan lagi meletop.

Ditambah lagi dengan resepi pengarah..Mamat Khalid dengan taruhan resepi utama..iaitu buat filem apa yang penonton nak tengok..baharulah laku keras dan boleh jadi pengarah legenda beb.

Dan kata orang rumah...filem ni tak rugi tengok...yang paling terkesan adalah watak Khuda...hehehehe (bunyi kuda)

Wassalam.

0 comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff