Rahsia Ecover

Rahsia Ecover - rahsiaecover.blogspot.com.

Kontrak Perjanjian

Rahsia Kontrak Perjanjian - kontrakperjanjian.blogspot.com.

Minisite Dengan Blogspot

Minisite Dengan Blogspot - minisitedengan.blogspot.my.

Rahsia Sebutharga

Rahsia Sebutharga - RahsiaSebutharga.blogspot.com.

Rahsia Sifu Jualan

Rahsia Sifu Jualan - Tips Efektif Melariskan Jualan Tanpa Pening-Pening.

22/03/2019

Rate Pos Laju Naik, Harga Barang Pun Naik

Salam.

Dah lama x pos barang pelanggan.

Bila pos semalam..tengok-tengok rate untuk sampul S 0.5 kg dah naik.

Bulan lepas rm 7.40 sekarang dah rm 7.90. Rupenye berkuatkuasa 1 mac.

Hohoho...kalo dah kos delivery naik harga barang pun kena naikkan.

Sebelum ni saya bagi tawaran postage percuma.

So dah xboleh bagi percuma ..kena cas pada pelanggan.

Ingat nak cas dalam rm 5 hinggit..kesian kat pelanggan pulak.

Tapi orang lain ada letak rm 10 hinggit untuk pos laju.

Boleh la kot.

Kalo dah produk power..mesti pelanggan xkisah punyer.

Wassalam.

05/03/2019

Nak Bisnes Apa ye?

Salam.

Ramai yang menghadapi masalah xtau nak bisnes apa.

Xde idea..

Ada idea pun sekerat jalan je. Bila xde hasil..stop buang benda lain pulak.

Buat bisnes secara acah-acah. Xnak keluar dari zon selasa.

Saya gariskan 3 tips untuk anda tahu ..bisnes apa yang sesuai dengan anda.

1. Lihat balik sijil, Diploma atau Degree yang korang pernah dapat dulu. Bermakna anda ada kemahiran dalam berkenaan. Maka boleh buat bisnes dengan apa yang anda mahir.

2. Apa yang anda minat...lihat kat dalam ruang rumah..apa yang anda suka buat. Anda suka buang masa dengan aktiviti apa. Aktiviti ini juga boleh dijadikan bisnes dan memberi rezeki untuk anda. Yang penting sekali anda akan tetap lakukan walaupun ianya tidak mendatangkan hasil..kerana anda suka melakukannya.

3. Bekerja dengan orang. Kemudiaan cedok ilmu yang dia ada atau sistem bisnes yang dia buat. Replicated kat dalam bisnes baru anda. Pastikan bisnes yang anda cedok proven sukses. Baru mudah nak follow.

Itu saja tips untuk pagi ni..untuk yang x tau nak bisnes apa.

Wassalam.

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff