11/03/2015

Pengurusan Masa Untuk Infopreneur

Salam.

Ayat standard dalam mana-mana seminar atau kursus pengurusan mass pasti penceramah mengatakan.." Semua orang mempunyai masa yang 24 jam..waima Bill Gate sekalipun hanya diperuntukan masa 24 jam"

Jadi apa yang membezakan dengan kita yang merupakan hanya biasa-biasa saja.

Ha!!! Itu yang membezakan kita..iaitu perkara biasa-biasa saja.

Irfan khairi dalam temuramahnya berkata beliau hanya memperuntukan masa yang sedikit saja untuk tidur. Selalunya beliau akan menamatkan kerja hingga lewat pagi..

Bagaimana pula dengan Jimmy d brown ..Jimmy d brown adalah infopreneur sepenuh masa tetapi hanya membuat kerja-kerja infopreneur dalam masa 3 jam sahaja sehari menarik bukan?

Jadual kerja harian Jimmy d brown dalam bukunya Six-Figure Formula..mukasurat 16.

1. 12:00 - 12:45 : Offer Development

2. 12:45 - 1:30 : List Marketing

3. 1:30 - 2:15 : Traffic Generation

4. 2.15 - 3:00 : Small Task/Support

Total TIme: 3 hours , 0 minutes.

Wassalam


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal dan sebarang kesalahan tatabahasa dan ejaan adalah disengajakan bagi menghasilkan karya yang santai serta mudah difahami.

Terima Kasih ..

Risi Yusoff